22 жовтня 2024 23:30

"Динамо" - "Марібор". Юнацька ліга УЄФА. Прев'ю. LIVE 14:00. Після дворічної перерви Костюк починає черговий похід за євротрофеєм

Сьогодні «Динамо» U-19 після 2-річної відсутності розпочне свій шлях у Юнацькій лізі УЄФА сезону-2024/25. Суперником киян у 2-му раунді «Шляху чемпіонів» буде словенський «Марібор».


Варто відзначити, що у рамках нового формату додався додатковий раунд, а кількість учасників цього шляху зросла з 32-х до 52-х команд, які ведуть боротьбу за 10 путівок до 1/16 фіналу. Далі проводиться три раунди двоматчевих протистоянь. 24 клуби з асоціацій із найнижчим рейтингом розпочинають боротьбу з першого раунду, в улуби з асоціацій із рейтингом 1-28 (у тому числі «Динамо») розпочинають боротьбу з 2-го раунду. 10 переможців третього раунду виходять до 1/16 фіналу, де зіграють проти клубів із «Шляху Ліги чемпіонів» із рейтингом з 7-го по 16-й.


Якщо говорити про суперника команди Ігоря Костюка, то «Марібор» у 1-му раунді переміг «Лінкольн Ред Імпс» (6:0, 2:0) із Гібралтару. У поточній юнацькій першості чемпіонату Словенії «Марібор» провів 10 матчів і має 25 очок, за додатковими показниками поступаючись першим місцем «Браво».


Слід зазначити, що в сьогоднішній грі київській команді не допоможуть Владислав Герич та Роман Саленко. Перший - через регламентні норми, другий - через травму.


Номінально домашня для «Динамо» гра пройде у Польщі, в Стальовій Волі, на Stal Stalowa Wola Stadium. Головним арбітром зустрічі призначений Пейман Сімані з Фінляндії.


Варто зазначити, що в разі успіху проти словенців «Динамо» в 3-му раунді зустрінеться з переможцем протистоянь «Бюліс» (Албанія) / «Корріку» (Косово) – «ЮК Дублін» (Ірландія) / «Стьярнан» (Ісландія).


Транслюватиме матч офіційний канал «Динамо» в YouTube. «Динамоманія» о 14:00 проведе текстову онлайн-трансляцію.