22 жовтня 2024 23:58

Ліга чемпіонів. "Жирона" без Циганкова обіграла команду іншого українця, "Астон Вілла" продовжила ідеальну ходу

Відбулись поєдинки 3-го туру Ліги чемпіонів, в яких зіграли і команди українців за кордоном. Огляд матчів читайте в цій новині на "Футбол 24".


Ліга чемпіонів 2024/25, 3-й тур

Астон Вілла – Болонья – 2:0

Голи: Макгінн, 55, Дуран, 64

Жирона – Слован

Голи: Гутьєррес, 42, Хуанпе, 73

Астон Вілла підійшла до матчу з Болоньєю в статусі одного з сенсаційних лідерів – англійці набрали 6 очок після 2 зіграних матчів. Італійці ж набрали лише 1 пункт, зігравши внічию з Шахтарем у першому турі. Болонья створила перший гострий момент, але Еміліано Мартінес потягнув удар Даллінги в нижній кут. "Віллани" відповіли ударом Дурана головою, але Скорупскі здійснив сейв. Перед перервою Роджерс мав два поспіль моменти, однак спочатку забракло точності, а вдруге знову фантастично зіграв польський воротар.

По перерві в матчі нарешті з'явились голи. Рахунок відкрив Джон Макгінн навісив зі штрафного на правому фланзі, м'яча ніхто не торкнувся і той залетів під дальню стійку – 1:0! А на 64-й хвилині Дуран подвоїв перевагу – колумбієць в падінні випередив захисника і замкнув навіс Роджерса з лівого флангу.

Жирона ж впевнено перемогла Слован Братислава, у складі якого виступає Данило Ігнатенко. У складі іспанців через травму був відсутній Віктор Циганков. Жирона переважала майже весь перший тайм, але забити вдалось лише на 42-й хвилині. Данжума прорвався лівим флангом і віддав у центр штрафного, а Гутьєррес холоднокровно пробив у дотик – 1:0!

У другому таймі іспанці продовжили атакувати, а Данжума виглядав найгостріше у складі Жирони, але Такач творив дива у рамці воріт. Втім, забив не нідерландець, а центральний захисник Хуанпе, який класно пробив зі штрафного. Не обійшлось без рикошету від захисника, але все одно – 2:0! Наприкінці гри Жирона заробила право на пенальті – м'яч влучив у руку Гайдошу. Стуані взявся пробивати 11-метровий, однак Такач здійснив сейв! Гра ж так і завершилась з рахунком 2:0. Ігнатенко відіграв 78 хвилин та записав до свого пасиву жовту картку.