22 жовтня 2024 20:22

Футболісти можуть відмовитися рекламувати клубний ЧС через погані стосунки з ФІФА. Профспілки Англії, Італії та Франції розглядають цей варіант

Футболісти можуть відмовитися рекламувати чемпіонат світу серед клубів.


ФІФА поки не уклала спонсорських та телевізійних контрактів щодо турніру за участю 32 команд, який пройде у США у червні-липні 2025 року. Крім того, Міжнародна федерація футболу може зіткнутися з протестами з боку профспілок гравців.

За даними The Times, профспілки футболістів Англії, Італії та Франції через погані відносини з ФІФА розглядають варіант, за якого гравці відмовляться рекламувати чемпіонат світу серед клубів.

Раніше Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro), Асоціація професійних футболістів Англії (PFA) та європейські ліги вже подали до європейських судів на ФІФА – вони стверджують, що з ними не консультувалися щодо проведення розширеного турніру.

Усього на оновленому КЧМ зіграють 32 клуби: "Інтер Майамі", "Манчестер Сіті", "Челсі", "Реал", "Баварія", "ПСЖ", "Інтер", "Порту", "Бенфіка", "Боруссія" Дортмунд , "Ювентус", "Атлетіко", "Ред Булл Зальцбург", "Аль-Хілаль", "Урава Ред Даймондс" (Японія), "Аль-Айн" (ОАЕ), "Ульсан" (Південна Корея), "Аль- Ахлі» (Єгипет), «Відад» (Марокко), «Есперанс» (Туніс), «Мамелоді Сандаунс» (ПАР), «Сіетл», «Монтеррей», «Леон», «Пачука» (все – Мексика), « Палмейрас», «Фламенго», «Флуміненсе», «Рівер Плейт», «Бока Хуніорс», «Окленд Сіті» (Нова Зеландія). Ще один клуб представлятиме КОНМЕБОЛ.