22 жовтня 2024 21:20

"Не так давно з Венгером розмовляли хвилин 40". Лужний привітав тренера

Захисник київського «Динамо», збірної СРСР та України кінця 80-х – 90-х років Олег Лужний є одним з небагатьох українських футболістів, хто успішно пограв в Англії. Із п’яти сезонів, проведених ним на Туманному Альбіоні, чотири відіграв за клуб, з яким донецький «Шахтар» зустрінеться сьогодні у матчі Ліги чемпіонів - лондонський «Арсенал».


Цікаво, що за цікавим збігом обставин саме сьогодні святкує ювілей багаторічний наставник «канонірів» Арсен Венгер. Відомому французькому тренеру виповнюється 75 років.

З цієї теми і почалася розмова кореспондента Sport.ua з Олегом Лужним.

– Чи привітали вже Арсена Венгера з Днем народження?

– Якраз саме зараз збирався йому написати вітальне повідомлення.

– Давно з ним бачилися?

– Не так давно – влітку, на чемпіонаті Європи у Німеччині. Зустрілися на матчі збірної України з Бельгією. Довго з ним розмовляли, хвилин сорок. На згадку про цю зустріч залишилась фотографія.

– У Лондоні на матчі за участю «Арсенала» давно були?

– Давно. Здається, ще тоді, коли був організований Testimonial - проводи з великого футболу голландця Денніса Бегкампа (було це у розпал літа 2006 року – прим. ред.). У тому матчі зустрічалися зірки «Арсенала» і зірки амстердамського «Аякса». Ця гра відкривала новий стадіон у Лондоні – домашню арену «канонірів» «Емірейтс».

– Матчі «Арсенала» в АПЛ деколи відвідуєте?

– Я б із задоволенням, але поки не виходить. Знаходжусь то у Києві, то на зборі національної команди.

– Які очікування у вас від сьогоднішнього поєдинку «Шахтаря» з «Арсеналом»?

– Шанси розцінюю як 50 на 50. Все залежить від того, як будуть налаштовані обидві команди. Втім, перед сьогоднішньою зустріччю «Арсенал» має певну перевагу, адже гратиме вдома, при своїх вболівальниках. Однак як би там не було, але якщо гравці «Шахтаря» налаштуються належним чином на поєдинок, а з боку футболістів «Арсенала» буде недооцінка суперника, то може бути гарна гра. Головне – ніколи не виходити на поле з шапкозакидацьким настроєм і неналежною впевненістю щодо перемоги. Тож у «Шахтаря» є шанс перемогти. Все в їхніх руках.