30 травня 2024 17:22

Бернарду Сілва: "Індивідуальні нагороди не дуже добре уособлюють футбол. Це командний спорт. Призи завжди дістаються нападникам, тому що вони торкаються м'яча останніми"

Бернард Сілва вважає, що індивідуальні нагороди не уособлюють футбол.


Раніше цього року на церемонії нагородження ФІФА, що відбулася в Лондоні, півзахисника «Манчестер Сіті» було названо восьмим найкращим гравцем серед чоловіків у 2023 році. Нагороду отримав Ліонель Мессі, який випередив Ерлінга Холанда.

«Визнання завжди приємне. Думаю, я не надаю цим нагородам рівно стільки значення, скільки потрібно. Тому що зрештою ми займаємося командним видом спорту. Сьогодні індивідуальні нагороди завжди дістаються нападникам, бо вони торкаються м'яча останніми.


Але якщо ви розумієте гру, якщо ви всередині неї як гравець або тренер, ви знаєте, наскільки важливо мати гарного воротаря, гарного захисника, гарного півзахисника та гарного нападаючого. Не лише хорошого нападника.

Нападники не приносять вам титули поодинці. Основу становить захист – якщо ви добре захищаєтесь, ви краще атакуватимете. Коли я дивлюся на індивідуальні нагороди і бачу, що їх отримують лише ті хлопці, які забивають голи, я відчуваю, начебто це не дуже втілює наш вид спорту.


Я завжди роблю все можливе, щоб допомогти моїм товаришам по команді, і те, що найкраще для всіх. Зрештою, виграти Лігу чемпіонів набагато краще, ніж виграти "Золотий м'яч". Я б нізащо не проміняв перше на друге, без шансів», – заявив гравець «Сіті».