21 вересня 2024 15:36

"Челсі" хоче перевести позов агента Зума до клубу та Грановської до арбітражу.

«Челсі» вважає, що позов агента Зума до клубу та Марини Грановської подано з помилкою.


У жовтні 2022 року стало відомо, що відомий британський агент намагався шантажувати Грановську та погрожувати їй у період, коли вона працювала над продажем клубу Романа Абрамовича консорціуму на чолі з Тоддом Боулі. Він вимагав 300 тисяч фунтів за участь у дорогому трансфері.


Пізніше стало відомо, що це Саїф Рубі відправив електронного листа з вимогою комісії за трансфер Курта Зума з «Челсі» у «Вест Хем». У квітні 2024 року агента Зума було визнано невинним у справі про погрози Грановській.


Після цього Рубі подав багатомільйонний позов щодо Грановської та «Челсі». Він стверджує, що йому все ще належать гроші за трансфер.


Як повідомляє The Telegraph, «Челсі» вважає, що позов агента було подано неправильно і що суперечка про трансфер Зума має бути передана до арбітражу. Клуб подасть клопотання про відхилення позову та відкликання його із суду.


«Челсі» наполягає на тому, що позов подано помилково, клуб посилається на правила Футбольної асоціації Англії (FA), згідно з якими суперечки з агентами мають вирішуватися в арбітражі, а не в суді (арбітражний суд чи арбітраж – форма альтернативного вирішення суперечок, за якої сторони юридичної суперечки висловлюють свої позиції на вирішення незалежної третій стороні').


Рубі ж упевнений, що справа має розглядатися у суді. Його представник заявив: «Челсі» та Грановська явно зацікавлені в тому, щоб позов не було розглянуто в суді з огляду на поточні розслідування щодо клубу та його діяльності за колишнього власника».