21 вересня 2024 19:53

"Динамо" - "Рух" 0:0. Звіт про матч. Перша втрата очок цього сезону в УПЛ

Лишень днями «Динамо» перемогло «Ворсклу» (3:1), я вже цими вихідними на киян чекала чергова баталія. У поєдинку 7-го туру Української Прем’єр-ліги «біло-синіх» приймали в рідних стінах «Рух».


Під час вибору стартового складу головний тренер господарів Олександр Шовковський вдався до кількох замін. У воротах звично вийшов Бущан. У центрі оборони з’явилися Михавко та Себальйос, на флангах захисту – Тимчик та Вівчаренко. У середині поля ми побачили трикутник Бражко-Шапаренко-Буяльський, тим часом як на флангах атаки вийшли Ярмоленко і Кабаєв. А ось на вістрі атаки з перших хвилин розпочав Ванат, а не Герреро, як у минулій грі.


Гості зі Львова доволі сміливо почали поєдинок, забравши м’яч під контроль. За час стартового натиску їм вдалося одного разу доставити м’яч до Краснопіра, але з ударом головою від Ігоря Бущан впорався. Майже одразу після цього «жовто-чорні» збавили оберти, натомість кияни перехопили ініціативу.


«Рух» на 38-й хвилині також мав шанс відкрити рахунок, коли Бущан помилився біля власних воріт, а згодом сам же цю помилку виправив, врятувавши команду після виходу віч-на-віч з Краснопіром. «Динамо» відповіло двома неабиякими гострими шансами, коли незадовго до перерви спершу Буяльський, а згодом і Ванат схибили з вбивчих позицій.


Якщо говорити про 2-й тайм, то динамівці розпочали його активно. Господарі швидко завдали двох дальніх ударів, однак ані Вівчаренко, ані Кабаєв у ворота не влучили. А ось гості на 49-й хвилині відзначилися голом, коли Краснопір реалізував вихід на рандеву з Бущаном. Проте взяття воріт все ж таки справедливо не зарахували – арбітр зафіксував офсайд.


Після скасованого м’яча Краснопіра наступило певне затишшя, яка закінчилося після 60-ї хвилини. Команди обмінялися моментами за участю Краснопіра та Бражка – обом забракло точності. На 68-й хвилині «біло-синім» відверто пощастило, коли Карабін пробив з меж штрафного майданчика – врятувала стійка. А ще за мить Краснопір вкотре виходив віч-на-віч з Бущаном – і знову дуель виграв голкіпер.


В заключну 20-хвилинку в атаці додали підопічні Олександра Шовковського. На 70-й хвилині Шапаренко завдав небезпечного обвідного удару – тепер вже каркас воріт врятував львів’ян. За 6 хвилин той же Микола був на ударній позиції в значно кращій позиції, проте цього разу суперника врятував Ледвій. А на 85-й хвилині гостро стріляв Брагару – ігровий снаряд розминувся зі стійкою.


На жаль, забити в цьому матчі «Динамо» так і не вдалося. Ба більше, на 89-й хвилині киян ще й врятувала поперечка після удару Климчука (рефері зафіксував офсайд, але, як показав повтор, в разі взяття воріт точно дивилися б ВАР). Словом, поєдинок завершився внічию 0:0, тож «біло-сині» вперше цього сезону втратили очки…