5 квітня 2023 09:10

Лукаку відсвяткував гол "Ювентусу", притиснувши палець до губ через расистські вигуки на його адресу

Нападник «Інтера» Ромелу Лукаку піддався расистським образам під час матчу з «Ювентусом» (1:1) у рамках 1/2 фіналу Кубка Італії.


Бельгієць вийшов на поле на 69-й хвилині, і через деякий час отримав жовту картку після чого на його адресу з боку вболівальників «Ювентуса» були чутні расистські образи. Зокрема, фанати видавали звуки мавп.


Через це, після забитого м'яча на 95-й хвилині, Лукаку притиснув палець до губ. Слід зазначити, що форвард так само святкував свої голи й під час матчів за національну збірну у березні.

Після святкування на полі відбулася бійка за підсумками якої Лукаку отримав другу жовту картку та був вилучений з поля.


Майкл Йормарк, президент організації спортсменів Roc Nation Sports International, до складу якої входить бельгійський форвард, звернув увагу на інцидент.


«Сьогоднішні расистські висловлювання вболівальників «Ювентуса» в Турині на адресу Ромелу Лукаку були більш ніж огидні та неприйнятні. Ромелу забив пенальті наприкінці гри. До, під час і після покарання він зазнав ворожих і огидних расистських образ. Він святкував голи так само, як і раніше. У відповідь суддя присудив Ромелові жовту картку.


Він заслуговує на вибачення від «Ювентуса», і я очікую, що Ліга негайно засудить поведінку цієї групи вболівальників «Ювентуса».

Італійська влада має використати цю можливість для боротьби з расизмом, а не для покарання жертв насильства», - йдеться у заяві Йормарка.