8 листопада 2021 16:55

Мирон МАРКЕВИЧ: "У "Дженоа" у Шевченка не буде часу на розкачку"

Екс-голова Комітету збірних УАФ, заслужений тренер України Мирон Маркевич в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua висловився про нове місце роботи Андрія Шевченка, який очолив італійську "Дженоа".


"Це вибір самого Шевченка, який пропрацювавши тривалий час з національною збірною України, виявив бажання спробувати себе і на клубному рівні. Оскільки на відміну від Шевченка у мене є досвід роботи, як з клубами, так і зі збірною, то маю право стверджувати, що це дві великі різниці. Шевченко потрібно бути готовим до того, що доведеться тренувати в цейтноті і давати результат щотижня. Тим більше, що він прийняв команду, яка знаходиться в нижній частині турнірної таблиці. І від його оперативної щоденної реакції на те, що відбувається в "Дженоа" буде дуже багато залежати.


Згоден, у Шевченка є певні переваги, як для іноземця: він знає менталітет італійців, у нього немає мовних проблем, він голосно заявив про себе в "Мілані", як футболіст, але в "Дженоа" у нього не буде часу на розгойдування, а відразу стануть вимагати результат.


До речі, дізнався зі ЗМІ, що у Шевченка нібито є домовленість з керівництвом "Дженоа", що навіть у разі вильоту з Серії А він залишиться біля керма. У таке віриться насилу. Коли я очолював "Металіст", то нам доводилося грати в Генуї тільки з іншою командою — "Сампдорією" і я знаю, які там вимогливі вболівальники. Для них головне - результат, а якщо перемог не буде, то обструкції тренеру не уникнути. І не має значення ти - Шевченко, або - Жозе Моуріньо. Втім, Шевченка для того і запрошували в "Дженоа", щоб він врятував її від неприємностей.


Я бажаю йому успіхів. Свого часу він завоював визнання в Італії, як футболіст, а тепер у нього з'явився шанс заявити про себе і на тренерському терені".