2 червня 2019 14:39

Новости из лагеря сборной Украины: дни рождения, рабочее воскресенье, победа Безуса и симпатии Цыганкова

Два тренування збірної — учорашнє вечірнє й сьогоднішнє ранкове — розпочалися з оплесків. У такий спосіб гравці традиційно підтримують вітання головного тренера на адресу іменинника. Учора таким був Володимир Шепелєв, сьогодні — Олександр Караваєв.


Несвяткова неділя


Оплески та вітання — це, напевно, єдиний момент відволікання від сконцентрованої та кропіткої роботи, яку виконує нині команда під час тренувань. Звісно, ще є нетривалі паузи для того, аби перевести подих між функціональними вправами та ігровими серіями. Але й вони відіграють свою роль у виконанні головного завдання — цілеспрямованої підготовки до кваліфікаційних матчів із Сербією та Люксембургом.

Після обіду збірники матимуть час для відпочинку та відновлення сил перед другим тренуванням у зовсім не святкову для них неділю. Вечірнє заняття відбудеться на полі стадіону «Металіст». Перед його початком головний тренер Андрій Шевченко поспілкується з представниками мас-медіа о 17.30.

Ліга чемпіонів і симпатії Циганкова
Як і решта футбольного світу, учора синьо-жовті стежили за перебігом фіналу Ліги чемпіонів. Чимало футболістів прийшли подивитися гру на великому екрані, розгорнутому в залі, який команда використовує для проведення теоретичних занять. Більшість гравців, як відомо з репортажу для YouTube-каналу УАФ, підтримували «Ліверпуль» або просто робили прогноз на його користь. Однак були й ті, хто бажав перемоги «Тоттенхему».

Скажімо, Віктору Циганкову сподобалося виконання «Шпор» у цьому сезоні, й у фіналі він симпатизував саме команді Маурісіо Почеттіно. Та, зрештою, поразка лондонців хавбека збірної України особливо не засмутила, адже його головні ігрові пріоритети пов’язані з іншими колективами, а на даний момент — із національною командою. А тим часом переможцем неофіційного конкурсу прогнозистів у складі збірної став Роман Безус, який точно назвав рахунок фінального матчу — 2:0 на користь «Ліверпуля». Перемога — суто моральна, оскільки призовий фонд для найкращого віщуна учасники Vox populi не збирали.