28 грудня 2017 10:01

"Динамо" в очередной раз передало помощь раненым бойцам АТО

ФК «Динамо» Київ не припиняє турбуватися про поранених бійців із зони АТО, які продовжують реабілітацію, одужання після операцій та проходження курсу відновлення у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь».


Спочатку до наших воїнів завітали представники Фан-клубу «Динамо», потім їх відвідали з подарунками футболісти та тренери першої команди, згодом клуб запросив хлопців на матч Ліги Європи «Динамо» - «Партизан» на НСК «Олімпійський», де наші захисники спостерігали за поєдинком із скай-боксів у віп-ложі. До них завітав президент клубу, вручив динамівські футболки та поцікавився, чого не вистачає бійцям, у яких речах вони мають потребу. У найкоротші сроки допомога була доставлена за місцем призначення, а ті, хто прибуває з фронту на лікування, отримали найнеобхідніші речі – усе, про що просили волонтери. Трохи згодом була відправлена ще одна частина допомоги від клубу. Це і продукти харчування, і засоби особистої гігієни, і одяг. А також – теплі зимові речі, тепле та зручне взуття, спортивні костюми та інші подарунки від клубу.


Та на цьому взаємодія «Динамо» та госпіталю не закінчилася. За кілька днів до Нового року представники нашого Фан-клубу на чолі з його керівником Сергієм Михайленком знову побували з візитом у поранених, які за останні кілька місяців уже встигли стати рідними для нашого клубу. Всі, хто вболіває за «Динамо», отримали футбольні м’ячі із підписами гравців команди, динамівську атрибутику, одяг: футболки, шапки, рукавички, а також продукти харчування та багато інших приємних та потрібних речей. Турбота про поранених стала вже регулярною, адже кожного тижня футбольний клуб передає до госпіталя необхідну допомогу.

- Для наших воїнів дуже важлива не лише сама допомога, а й увага з боку клубу, те, що до них приходили футболісти, які є для них кумирами, та хлопці із Фан-клубу, - зізналася волонтер Наталія Юсупова.

– Це стало для поранених великою подією, яка залишила незабутні враження, а похід на футбол вони і досі згадують кожного дня. Ми дуже вдячні «Динамо» та чекаємо на них знову. Новини про те, що до бійців приїздили динамівці, поширюється дуже швидко – коли привозять нових пацієнтів, вони про це питають з цікавістю та сподіваються, що і їм також так пощастить. Майже усі хлопці вболівають за «Динамо» та мріють потрапити на матч команди. Приємно, що гравці ходили по коридорам госпіталю ще починаючи з 2014-го року за власною ініціативою, без камер та не афішуючи свою матеріальну допомогу.

- Я сам киянин, і «Динамо» - рідна для мене команда, скільки її пам’ятаю, стільки і вболіваю, - розповів боєць 25-го батальйону «Київська Русь» Дмитро Котов. - Усі хлопці поважають клуб та дуже позитивно ставляться до відвідин футболістів та тренерів, а також вдячні за допомогу, яку надає клуб, - навіть ті, хто проживає в інших регіонах України.

Сергій Михайленко передав захисникам України вітання від президента «Динамо» Ігоря Суркіса, а усі футболісти побажали якомога швидшого одужання пораненим.