20 квітня 2017 10:07
9

Александр ЗАВАРОВ: "Шевченко также должен был уйти в отставку - команда же заняла последнее место!"

Колишній футболіст «Динамо» і тренер збірної України Олександр Заваров дав ексклюзивне інтерв'ю порталу Футбол24, в якому згадав про провал національної команди на ЄВРО-2016 і розповів, коли повернеться до роботи.

Коли повернеться до роботи: Поки – пауза. Можу сказати, що певні клуби виходили зі мною на контакт, але це все поки не дуже серйозно. Тому творча відпустка продовжується. Зараз потрібно відкинути все те, що було, і ще трохи підівчитися. Адже у мене куми мають інші професії, тож доводиться все робити самому. А якщо кум є у футболі – тоді вже інша справа.

Працювати за кордоном? Звичайно, мені б цього хотілося. Але це трохи складнувато, бо – роки. Зараз мода на омолодження тренерського корпусу.

Про звільнення та гру збірної на ЄВРО-2016: А що йому розповідати? (Після паузи) Мені складно сказати, чому так сталося. Схиляюся до думки, що щось не влаштувало в особистому плані, у моїх поглядах на життя. Скоріш за все – це так. Чому про це не говорить Михайло Іванович? Йому нічого сказати. Як головний тренер, він повинен був наполягти, але не вдалося. Це по-перше.

По-друге, якщо команда зіграла так провально – зганьбилася повністю – увесь тренерський штаб повинен був піти у відставку і всім сказати: "До побачення". Відповідальність лежить на всьому штабі, зокрема й на сьогоднішньому тренері збірної – йому також потрібно було піти. Принаймні я б так вчинив у цій ситуації – команда ж посіла останнє, 24 місце! Але ж не я вирішую. Вирішує президент ФФУ. Вийшло, що не підсилили тренерський штаб, а, напевно, ослабили. Так ніхто не робить.

глупости какие-то. Думаю что на евро Шева присутствовал чисто для более близкого ознакомления с командой.
Прекращайте с Лионом пить боярышник.
По большому счету он прав. Если проигрывает команда в таком стиле в каком мы к сожалению проиграли, то отправляют весь штаб, потому что каждый член штаба отвечает за свой участок работы, и мы провалились по полной к сожалению.
Правильно ли делает что критикует Шеву? Нет, потому что это не совсем корректно с точки зрения этики. Мог бы сказать что Шева привел новых людей в сборную, которые пытаются изменить стиль игры и т.д. Ну выдавить из себя что-то такое что должен из себя выдавить экс-штабист. Как-то так.
"Як головний тренер, він повинен був наполягти, але не вдалося" - это ещё смешнее. Заваров был смотрящим от донецких, он не являлся членом тренерской команды Фоменко. С какой стати Фоменко было за него вступаться? Только из-за того, что приходил Шевченко?
Это сейчас задним числом можно сказать, что МИФ недооценил способность нынешнего главного любой ценой лезть наверх.
Смешной Заваров.
Ради кума Павелко это всё зимой и затевалось с подсиживанием МИФа.
Заваров сказав правду. Тимощука на поле випустив Шевченко на останніх хвилинах. Тут взагалі немає про що говорити. Якщо хтось щось робить в клманді, то це не Шевченко. В жодній збірній не було стільки тренерів. В результаті в команді перебувають коваленки, зінченки та ще різна шушваль типу сєлєзня. А ось кращого захисника Хачеріді там нема. Бо він послав Рауля так, що той опинився аж за межами Динамо.
Они с леоном,походу,че -то одинаковое употребляют...
Прекрасный игрок.. но какой же мерзкий человек.. в последние годы, все больше от него отворачивает..
завистливая жаба.