26 квітня 2024 15:09

"Дніпро-1" - "Динамо" 1:6. Першість U-19. Звіт про матч

У п’ятницю, 26-го квітня, в рамках 26-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося із «Дніпром-1» з міста Дніпро. Цей матч був виїзним для нашої команди, але за згодою сторін проходив на полі НТБ «Динамо» у Кончі-Заспі. Зазначимо, що у попередніх турах динамівці набрали 61 очко і посідали перше місце у турнірній таблиці. А «Дніпро-1» з 46 очками перебував на 4-й сходинці.


Динамівці розпочали поєдинок активно, одразу ж заявивши про серйозність своїх намірів. Вже на першій же хвилині «біло-сині» завдали удару по воротах номінальних господарів, але м’яч влучив у сітку з зовнішнього боку. А вже одна з наступних атак нашої команди завершилася забитим м’ячем. Кремчанін справа прострілив до штрафного майданчика, Пономаренко відволік на себе захисника, а Маткевич отримав м’яч та з кількох метрів безперешкодно вразив ціль – 0:1.


Надалі гра проходила переважно на чужій половині поля, кияни загрожували володінням суперника як після вдало розіграних ігрових комбінацій, так і після стандартних положень. Тож на другий забитий м’яч довго чекати не довелося. Пономаренко прийняв м’яч у штрафному майданчику, обіграв суперника та метрів з 14 спрямував м’яч повз воротаря – 0:2.

Але засмучувалися дніпряни недовго. Оговтавшись, вони доклали зусиль, щоб змінити перебіг подій на полі. В одному з моментів, скориставшись тим, що наш гравець послизнувся, вони перехопили м’яч, провели стрімку атаку, у результаті якої на ударній позиції опинився Ківінда та з району лівого кута воротарського майданчика влучним ударом скоротив відставання у рахунку – 1:2.


Незабаром вже Суркісу довелося рятувати свою команду після удару Бурди у площину воріт з близької відстані. Тим часом біля протилежних воріт Маткевич з гострого кута, Пономаренко головою та Коробов низом упродовж пари хвилин завдавали ударів у площину воріт Крапивцова, але воротар суперника у всіх випадках зіграв надійно.

У другому таймі обидві команди продовжили демонструвати цікавий, динамічний та видовищний футбол. «Дніпро-1» відчував, що може зрівняти рахунок та здобути очки у матчі з киянами. А динамівці докладали зусиль, щоб збільшити свою перевагу. І це їм дуже скоро вдалося зробити. Але спершу Саленко зробив чудовий рейд зі своєї половини поля аж до чужих воріт з наступним ударом, але Крапивцов встиг зреагувати та врятував свою команду. Але зовсім скоро Пономаренко виборов м’яч, відтіснивши суперника, промчався до воріт та з лінії штрафного майданчика невідпорно пробив, оформивши дубль – 1:3.

Чудову нагоду забити четвертий м’яч мав Маткевич, який добре виконав штрафний удар трохи лівіше центра, але м’яч після його потужного «пострілу» прийшовся у поперечину! Також відзначимо нагоду Кремчаніна, який увірвався до штрафного майданчика, але не зміг переграти воротаря. Але кутовий, який він заробив, дуже скоро став результативним: Маткевич виконав навіс від кутової позначки, і Захарченко у стрибку головою переправив м’яч у сітку – 1:4.


Ще через кілька хвилин п’ятий м’яч опинився у воротах «Дніпра-1». Воротар суперника зумів зреагувати на удар Кремчаніна, але першим на добиванні опинився Гусєв, він підхопив м’яч та з правого кута воротарського майданчика не залишив шансів Крапивцову – 1:5.

У час, що залишився до фінального свистка, ще встиг відзначитися Балаба. До взяття воріт знову призвело стандартне положення: після подачі кутового Назар вистрибнув вище за всіх та спрямував м’яч у сітку – 1:6.

Зазначимо, що свій наступний матч у юнацькій першості України «Динамо» U19 проведе у суботу, 4-го травня, вдома проти «Колоса» з Ковалівки.


Чемпіонат U19, 26-й тур

«Дніпро-1» - «Динамо» – 1:6 (1:2)

26.04.2024. Конча-Заспа. НТБ «Динамо».

«Дніпро-1»: 12. Крапивцов, 5. Ананченко, 22. Сайчишин, 25. Мельниченко (к) (4. Авраменко, 46), 18. Плічко (3. Гордон, 82), 10. Баденко (27. Коваленко, 13), 24. Бурда (14. Боднар, 63), 8. Хан, 21. Ківінда, 9. Шолупець, 20. Швець (11. Халілов, 82).

«Динамо»: 71. Суркіс, 20. Гусєв, 13. Коробов (16. Янчишин, 65), 4. Захарченко, 6. Котуха (15. Дикий, 73), 3. Балаба (к), 8. Білий (25. Коломієць, 80), 18. Саленко, 7. Кремчанін (17. Калин, 73), 10. Маткевич (19. Пашко, 73), 11. Пономаренко.

Голи: Ківінда (23) – Маткевич (3), Пономаренко (15, 56), Захарченко (68), Гусєв (72), Балаба (86)

Попередження: Плічко (53).


Фото - ФК «Динамо»