1 жовтня 2024 17:04

Каладзе заявив, що правляча партія Грузії готова "примиритися" з РФ: у Держдумі заявили, що війська не виводитимуть

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Правляча партія екс-гравця "Динамо" та мера Тбілісі Кахі Каладзе "Грузинська мрія" заявила про готовність "примиритися" з Росією.


Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що бачить "щиру оцінку минулого" з боку влади Грузії, тому Росія "готова допомогти".

"Вони так і сказали, що хочуть історичного перемир'я. А в якому вигляді, в якій формі це примирення може статися - вирішувати самим країнам: і Абхазії, і Південної Осетії. Вони - сусіди Грузії, якісь контакти між ними неминучі. Якщо всі сторони зацікавлені в досягненні домовленостей про ненапад, Росія буде готова допомогти", - сказав міністр закордонних справ країни-окупанта.

Генеральний секретар "Грузинської мрії" і мер Тбілісі Каха Каладзе заявив, що влада Грузії позитивно оцінює заяву міністра закордонних справ Росії.

"Щодо заяви Лаврова про те, що він сприятиме процесу примирення. Що в цьому поганого? Це позитивно. Думаю, всі розуміють помилки, яких було допущено багато років тому. Ми не повинні соромитися говорити про це", - сказав Каладзе.

"Деструктивна, радикальна зла сила - колективний "Національний рух", створила віртуальний світ зла разом зі своїми господарями і водить нас по зачарованому колу. Це (окупація територій. - ред.) - результат їхньої зрадницької політики. На жаль, їх визнала Росія, хоча весь цивілізований світ не визнає. Це наші території", - додав він.

Реакцію влади в опозиції одразу назвала зрадою національних інтересів.

Раніше депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, який є першим заступником голови комітету Думи у справах СНД, сказав, що РФ у жодному разі не розглядає виведення військ із окупованих територій Грузії.

"Чи це означатиме виведення російських військ? У нас є угоди про співпрацю з безпеки... з Абхазією та Південною Осетією. Ніхто це не обговорює. Те, що сказав Лавров, не мало на увазі можливе виведення військ. Він сказав, що потрібно визнати реальність та встановлювати якусь взаємодію в рамках міждержавних відносин. Слова Лаврова не треба розуміти як те, що Росія хоче повернути Південну Осетію та Абхазію Грузії, це питання давно закрите". - сказав він.