1 жовтня 2024 18:23

"Атлетико" вказав на "провокації Куртуа" у поясненні дисциплінарного комітету. Клуб сподівається пом'якшити можливі санкції за поведінку фанатів у дербі

«Атлетико» розраховує пом'якшити можливі санкції після дербі з «Реалом».


Матч 8-го туру Ла Ліги (1:1) на «Метрополітано» припиняли у 2-му таймі після того, як фанати «Атлетіко» почали кидати з трибун предмети у голкіпера «Реала» Тібо Куртуа. Перед цим бельгієць відсвяткував гол Едера Мілітао, повернувшись у бік трибуни за воротами та крикнувши: «Вперед!» Коли до штрафного майданчика прилетів перший предмет, Куртуа помахав у бік трибуни рукою, підбиваючи фанатів.

Також повідомлялося, що фанати «матрацників» кричали «Здохни, Куртуа!» перед тим, як почати кидати в голкіпера предмети.

За даними журналіста El Chiringuito Маркоса Беніто, у поясненні для дисциплінарного комітету RFEF "Атлетико" вказав на "провокаційну поведінку" Куртуа. Клуб має намір спиратися на відеоматеріали із матчу, щоб спробувати пом'якшити можливі санкції.

Раніше стало відомо, що санкцій щодо Куртуа за підсумками дербі не буде, оскільки його поведінка не була відображена в протоколах судді Матео Бускетса Феррера і делегатів матчу. "Атлетіко" може загрожувати часткове закриття трибун на 2-3 матчі.