1 жовтня 2024 16:43

Крупський про можливий трансфер з "Ворскли": "Мені подобаються і "Шахтар", і "Динамо". Побачимо, що буде далі"

Молодий талант Ворскли – 19-річний правий захисник Ілля Крупський – став визначальним гравцем своєї команди у 2024 році. Вже кілька місяців циркулюють інсайди про можливий перехід захисника до одного з провідних клубів країни, а сам Ілля у складі олімпійської збірної України у липні зіграв на Іграх-2024. В інтерв’ю Sport Arena після програного матчу Зорі (0:2) Ілля Крупський розповів про старт сезону, виступ на Олімпіаді-2024 і можливу зміну клубу.


– Ілля, чому не вдалося набрати хоча б один бал у протистоянні із Зорею? Перед цим матчем команди мали однакову кількість очок у турнірній таблиці.


– Реалізація моментів у цьому матчі нас підвела. Багато шансів для взяття воріт у нас було, але… Зоря подала два кутові і забила нам двічі.


– Чому ви не впоралися з Будківським та Джорданом?

– Розбиратимемо наші помилки. Ще перед початком цієї зустрічі ми знали, що Зоря сильна в контратаках та за стандартів. Недограли у цих епізодах.


– На 83-й хвилині полтавці цілком могли порівнювати рахунок, але Черниш влучив у штангу, пробиваючи із центру штрафного майданчика. Яким ти побачив цей епізод?

– Ви бачите, які моменти у нас були наприкінці зустрічі. Забий ми гол – рахунок би був іншим.

– Як вашій команді гралося на газоні відмінної якості? Адже в Полтаві футбольне поле далеко не ідеальної якості, чи не так?

– Завжди хочеться грати на полі гарної якості. Ми любимо грати з м’ячем, використовуючи передачі, але на такому неякісному полі, як у Полтаві, важко грати комбінаційно. Тоді ми почали часто бити м’яча вперед, діючи через довгі передачі. В нас поле повністю перестилають. Зараз ми наступні два поєдинки чемпіонату проведемо в гостях із Поліссям та Олександрією, а наприкінці жовтня, я сподіваюся, ми зможемо прийняти київське Динамо на нашому новому газоні у розіграші Кубка України. Зараз ми часто граємо в гостях, на хороших газонах, за великої кількості вболівальників, що нас тішить.


– Повернемося назад. У липні ти грав на Олімпіаді за збірну України. Що дали тобі Олімпійські ігри? У якому компоненті футболу ти став сильнішим?

– Я став впевненішим у своїх силах. Коли ти граєш на таких стадіонах, за великого скупчення публіки, то ростеш. Я протистояв Хакімі, Альваресу та Отаменді – зіркам футболу. Повертаючись до України, то бачиш, різницю між нашим футболом та світовим. Там темп та інтенсивність матчів зовсім інші. Збірна України вперше пробилася на Олімпійські ігри, і нам було дуже приємно представляти нашу країну.

– Футболками з Хакімі ти помінявся?

– Ні, не встиг. Я тільки-но встиг обміняти свою футболку на футболку Сімеоне. Його батько тренує Атлетіко. Футболку Альвареса взяв Федор із Руху, він випередив мене.

– У понеділок вийшла інформація, що донецький Шахтар хоче купити тебе за один мільйон євро. Керівники ФК Ворскли хочуть виручити за тебе три мільйони євро. Що ти скажеш із цього приводу?


– Сам прочитав про це в інтернеті. Мої партнери по Ворсклі почали мене травити вже з приводу можливості переходу в один із наших топ-клубів. Все знає мій агент Костянтин Сосенко, він спілкується із клубами.


– Ти хочеш зробити крок уперед у своєму розвитку та перейти до більш статусного клубу?

– Мені подобаються і Шахтар, і Динамо. Побачимо, що буде далі.

– Ти дивишся єврокубкові матчі?

– Звісно.

– Цього тижня в іграх другого туру єврокубків Шахтар та Динамо можуть набрати очки?

– Можуть. Хочу, щоб обидві українські команди змогли набрати очки у зустрічах із Аталантою та Гоффенхаймом. Ми за них вболіватимемо. Я спілкуюсь як з хлопцями з Динамо, так і з футболістами Шахтаря – ми завжди на зв’язку з ними.

– Як ти вважаєш, нинішній сезон, його старт, для тебе успішніший, ніж минулий сезон в УПЛ?

– Так. За Віктора Скрипника я мало грав, лише навесні я зміг забронювати за собою місце у стартовому складі Ворскли. Лише зараз я став гравцем основного складу. Звичайно, хочеться забивати голи та віддавати гольові передачі. Вірю, що все це прийде до мене з часом, треба лише старанно працювати.


Фото - ФК "Ворскла"