1 жовтня 2024 18:53

"Реал" звинуватив Ла Лігу в тому, що крики "Вінісіус - мавпа", "Здохни, Куртуа!" та ніж фаната "Атлетіко" не потрапили до звіту про дербі для правоохоронних органів

«Реал» звинуватив Ла Лігу в пробілах у рапорті за підсумками скандального дербі.


Матч Ла Ліги «Атлетико» – «Реал Мадрид» (1:1) переривався на 15 хвилин через те, що вболівальники господарів почали кидати запальнички та інші сторонні предмети в голкіпера Тібо Куртуа, який висловив радість після голу гостей.

«Мадрид» у приватному порядку направив листа до ліги і вказав на те, що в рапорті, складеному для правоохоронних органів та інших організацій, які відповідають за боротьбу з насильством та дискримінацією на стадіонах, Ла Ліга не вказала ряд серйозних фактів.

За даними El Chiringuito та Relevo, "Мадрид" незадоволений тим, що у звіті про матч не знайшов відображення той факт, що фанат "Атлетіко" проніс ніж на стадіон.

Крім того, до рапорту не потрапили расистські образи на адресу вінгера Вінісіуса Жуніора, якого вболівальники господарів називали «мавпою».

Також «Реалу» не сподобалося, що у звіті не відображено криків «Здохни, Куртуа!» та інші образи, які голкіпер зазнав протягом усього матчу.

«Вершкові» також вказали на те, що гравці «Атлетіко» після матчу дякували за підтримку ультрас із угруповання Frente Atlético, які брали участь у заворушеннях та кидали предмети в Куртуа.

Зазначається, що подібні звіти пишуться за підсумками кожного матчу та надсилаються обом командам. Зазвичай на них реагують господарі поля, щоби уникнути можливих санкцій. Однак у цьому випадку саме гостьова команда, «Реал», звернула увагу на порушення.