29 липня 2024 12:56

МЮ обговорює будівництво нової домашньої арени на 100 000 глядачів за 2 млрд фунтів. У клубі вважають реконструкцію "Олд Траффорд" менш вигідною

"Манчестер Юнайтед" думає про будівництво нового домашнього стадіону.

За інформацією Sky Sports, робоча група з ремонту «Олд Траффорд» вважає будівництво нової арени вигіднішим за реконструкцію існуючого стадіону. Рекомендовано будівництво стадіону на 100 000 місць – у разі реалізації проекту новий стадіон «МЮ» стане найбільшим у Великій Британії.

Повідомляється, що «МЮ» провів кілька нарад з приводу здійсненності проекту – новий стадіон пропонується побудувати на ділянці, що належить клубу, поруч із «Олд Траффорд». В даний час клуб вивчає деякі успішні проекти реконструкції стадіонів, у тому числі «Сантьяго Бернабеу» та «Соу-Фай Стедіум» у Лос-Анджелесі, а також «Уемблі» та «Тоттенхем Хотспур Стедіум».


Крім того, робоча група розглядає питання щодо фінансування проекту – планується вивчити широкий спектр потенційних приватних інвесторів. Очікується, що повну рекомендацію буде підготовлено до кінця року.

За даними ВВС, будівництво нового стадіону оцінюється більш ніж у 2 мільярди фунтів. Реконструкція «Олд Траффорд», у свою чергу, коштуватиме приблизно 1,2 млрд фунтів і займе більш тривалий час.