18 вересня 2024 19:57
1

"Динамо" – "Ворскла" 3:1. Звіт про матч. Обійшлося без нервової кінцівки

У відкладеному матчі 4-го туру Прем'єр-ліги "Динамо" через чотири дні після перемоги над "Зорею" приймало "Ворсклу" на стадіоні імені Лобановського.

Порівняно з грою проти луганчан у стартовому складі кияни відбулися одразу сім змін. На правому фланзі оборони Караваєв замінив Тимчика, на лівому замість Вівчаренка вийшов Дубінчак. У центрі захисту пару Біловару склав Себальйос.

Бражку, що повернувся в опорну зону, компанію в середині поля склали Рубчинський і Шапаренко. Позицію правого вінгера зайняв Брагару, а в нападі дебютував за "Динамо" новачок Герреро.

На 5-й хвилині зустрічі воротам Бущана погрожував Кане. Легіонер полтавців відгукнувся на навіс із правого флангу і ударом головою намагався вразити дальній кут. М'яч пройшов повз цiль.

"Динамо" у свою чергу організувало кілька підходів до штрафного майданчика суперника, де кілька разів непогано у підіграші діяв Герреро, ось тільки моментів "біло-сині" не створили.


Виділити можна було ще спробу Хрипчука пробити з льоту після скидки головою у штрафному майданчику "Динамо", але його удар спиною заблокував Біловар. Власне це все, на що награли обидві команди за перші 20 хвилин поєдинку.

Після такого небагатого на події відрізку матчу ініціативу на себе вирішив взяти Брагару. Вінгер "біло-синіх" прискорився на правому фланзі, змістився до лінії штрафного майданчика, попутно обійшовши кількох опонентів, і потужно пробив поряд із ближньою штангою.


На 27-й хвилині кияни втомилися долати низький блок гостей через пас та взяли на озброєння дальні удари. Так, з пострілом Шапаренка з 22-х метрів не без зусиль впорався Ісенко, а Рубчинському, який пальнув із значно бiльшої дистанції, сильно не вистачило точності.


У результаті забив той, від кого за такою грою це очікувалося найменше. На 33-й хвилині Шапаренко виконав навіс із кутового, Себалйьос, який прийшов на розіграш стандарту, вистрибнув вище захисників і з лінії воротарського майданчика головою відправив м'яч у дальній кут. Ісенко навіть не ворухнувся.


За дві хвилини рахунок став уже 2:0 на користь "Динамо". Після передачі Караваєва у захисника пробив Шапаренко, Рубчинський не зміг зіграти на добиванні, натомість зміг Олександр, який встиг переправити круглого у порожні ворота з гострого кута.


На початку другого тайму засмучувати Ісенка міг Рубчинський. Після передачі п'ятою від Шапаренка та помилки Хрипчука хавбек "Динамо" опинився віч-на-віч з кіпером "Ворскли", але пробив прямо в нього.


Поступово динамівці віддали ініціативу гостям. Рахунок дозволяв. Щоправда, вся активність "Ворскли" проходила у центрі поля. Роботи у Бущана, як і раніше, не було. На 62-й хвилині контратака киян завершилася щільним пострілом Кабаєва над ближньою дев'яткою, а у наступного епізодi Ісенко перевів через поперечину удар Брагару.


Після цього стався вкрай тривожний момент – після зіткнення головою з Ндукве на газоні опинився Себальйос і залишився лежати без руху. Після надання медичної допомоги колумбієць піднявся на ноги, проте гру продовжити не зміг і поступився місцем на полі Михавку. Вівчаренко та Пихальонок замінили Брагару та Рубчинського відповідно.


У киян моменти для збільшення рахунку були у Вівчаренка, Пихальонка і Ваната, який вийшов на заміну, але динамівці їх не реалізували. Полтавці ж на 82-й хвилині отримав шанс уникнути поразки. Ієде після навісу з правого флангу перестрибнув Біловара і ударом головою змусив капітулювати Бущана.


Втім, попри несподіваний успіх гостей напруженого фінального відрізку зустрічі вдалося уникнути. Деяку небезпеку нiс удар Ндукву - м'яч пролетів повз ворота киян, які в компенсований арбітром час забили втретє.


Ісенко вийшов далеко за межі свого штрафного майданчика для перехоплення круглого і в результаті подарував його Пихальонку, який вразив залишені кіпером "Ворскли" порожні ворота. У час, що залишився до кінця матчу, "Динамо" могло забивати ще двічі, проте підсумковий рахунок не змінився. 3:1 на користь "біло-синіх".

Хтось підкаже?
А чому в цьому матчі, можливо не тільки в цьому, але помітив саме в цьому, що замін було в кожній із команд більше ніж по п'ять. У Динамо - 7, у Ворскли - 6. Це у нас, такий регламент особливий?