18 вересня 2024 22:31

Поліція розслідує расистські коментарі на адресу Беллінгема та Сака в інтернеті під час Євро-2024. Їх ображали найбільше

Поліція розслідує расистські образи на адресу Букайо Сака та Джуда Беллінгема.


Як пише Daily Mail, Футбольна асоціація Англії передала в УЄФА звіт, згідно з яким нападник «Арсеналу» і півзахисник «Реала» стали двома гравцями, які зазнали найсерйозніших образ в інтернеті під час Євро-2024.


Асоціація виділила близько 25 000 фунтів для допомоги поліції у розслідуванні та притягненні до відповідальності осіб, причетних до образ гравців на ґрунті расизму.


У звіті УЄФА йдеться про те, що Сака отримав найбільшу кількість коментарів «першого рівня» – 51, тоді як Беллінгем отримав 40 таких повідомлень.


УЄФА класифікує коментарі першого рівня, до яких належать і расистські образи, як «найшкідливіші та визнані кандидатами на судове переслідування відповідно до закону».

Зазначається, що захисник «Манчестер Сіті» та збірної Швейцарії Мануель Аканджі став третім за кількістю образ, отримавши 31 подібний коментар. Слідом йде нападник «Наполі» та збірної Бельгії Ромелу Лукаку із 30 коментарями.