18 вересня 2024 20:59

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Я задоволений і Герреро, і Себальйосом. Тренуватися – це одне, а виходити грати – зовсім інше"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після матчу з "Ворсклою".

- Граємо через три дні на четвертий та через два на третій. Додаються матчі Ліги Європи з важкою логістикою завдяки нашим сусідам за поребриком. Тому робимо і робитимемо далі ротацію, щоб усі гравці були у тонусі та були готові вийти на поле. А також щоб була можливість відпочивати та готуватися до матчів.

- Як оціните дебют легіонерів у стартовому складі?

– Себальйос забив, Герреро це не вдалося. Привітали хлопців із їхнім дебютним матчем у стартовому складі. Привітали Себальйоса із дебютним голом. На перший погляд з ним нічого страшного не трапилося, але він все одно пройде додаткове обстеження, щоби не було будь-яких ускладнень при такому зіткненні. Бражко також пройде обстеження. Він отримав суттєвий удар у грудну клітину. Я задоволений і Герерою, і Себальйосом. Тренуватися – це одне, а виходити грати – зовсім інше. Це інші навантаження та інша відповідальність. Безперечно, є моменти, які потрібно покращувати.

- Після рахунка 2:1 могла бути нічия чи ще гірша.

- Хочеться виходити на поле та забивати багато м'ячів – один, другий, третій, п'ятий, десятий, але гра складається з того, що грають дві команди. І одна має щось протиставити іншій. У першому таймі "Ворскла" оборонялася вдесятьох і майже не давала нам можливості отримувати м'яч за лініями. Ми були готові до цього. Я говорив перед матчем, що у нас мають бути такі фундаментальні моменти, як мотивація, зарядженість на гру, уміння відокремлювати емоції та працювати на результат. У цьому плані хочу сказати, як змінився Шапаренко. Йому непросто. У нього є своя індивідуальність, він такий сам по собі, але нам вдалося достукатися до нього, щоб Микола спрямовував свої емоції виключно на ефективність для команди. Усі, хто виходить проти нас, намагаються бути максимально вмотивованими. З різних причин.

- "Динамо" зробило сім замін.


- Коли робиться вимушена заміна через струс, лікар доносить це до четвертого арбітра і він дає додатковий лот для команди суперника. У першому таймі "Ворскла" мала заміну саме через це. Тож у нас з'явилася додаткова шоста заміна. А після ситуації із Себальйосом з'явився ще один додатковий лот. Хоча я все одно хотів його міняти. Тому сім замін зробили ми, і сім замін зробила "Ворскла".