24 липня 2024 12:34

Суд відхилив апеляцію Робінью про скорочення терміну ув'язнення. Екс-форвард "Реала" отримав 9 років в'язниці за групове зґвалтування

Суд відхилив апеляцію Робінью про скорочення терміну ув'язнення.


Екс-нападника «Реала», «Манчестер Сіті», «Мілана» та збірної Бразилії було засуджено італійським судом до 9 років ув'язнення за звинуваченням у груповому зґвалтуванні в Італії. Після арешту у Бразилії він відбуває покарання у місцевій в'язниці.

Цього тижня суд відхилив клопотання адвоката Робінью щодо скорочення терміну тюремного ув'язнення. У травні цього року сторона захисту звернулася до суду з проханням визнати злочин, за який було засуджено футболіста, «звичайним», а не «тяжким».

Адвокат Робінью заявив, що Верховний суд Бразилії (STJ) затвердив вирок італійського суду, але при розрахунку покарання «зазначений злочин був класифікований як тяжкий, проте не вважається таким у Бразилії».

У ухвалі суддя Луїс Гільєрме Курсіно де Моура Сантос зазначив, що згвалтування саме по собі вважається тяжким злочином, і для визнання його таким необов'язково, щоб його вчинили дві або більше людей.

Суддя також зазначив, що у 2013 році, коли було скоєно злочин, зґвалтування вже було «юридично включено до списку тяжких злочинів».