30 липня 2023 20:12
5

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Хочеться відзначити форму Ваната. Ярмоленко зробив багато хороших передач, відпрацьовував в обороні"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Минаєм".


- Як це часто буває на початку чемпіонату, суперник добре підготувався. Небезпека цієї гри була в тому, що обидві команди не знали, в якій формі підійшли до матчу "Динамо" та "Минай". Ми почали не дуже добре. На початку нам довелося думати, як виграти і знайти вихід із ситуації. "Минай" - хороша команда. Сказав хлопцям, що вони почнуть грати проти нас дуже жорстко та агресивно, було багато фолів, бо ніхто не хотів втрачати очки на початку чемпіонату. Нам слід домінувати на полі. Інакше нам було не перемогти. Гра мені сподобалася. Вона була видовищною для вболівальників.


- Швидкий пропущений м'яч пішов на користь команді та розлютив її?


- Мені не сподобалося, що ми пропустили на початку матчу. Бущан не був сконцентрований. Він не чекав цього далекого удару. Гол зробив нас більш злими, і ми заграли краще та краще. Важко розпочинати з 0:1. Хочеться відзначити форму Ваната. Він дуже добре підготувався до сезону. Швидко ухвалював рішення, забив два м'ячі, міг забивати більше. Але рахунок міг бути і 2:2. "Минай" створював небезпечні моменти біля наших воріт і мав шанс зрівняти рахунок.


- Чи все вдалося виконати з того, що ви планували на зборі в Австрії?

- Ми провели дуже добрий збір. Команда виконала всі завдання, які ставив. Наше головне завдання – хороша підготовка до єврокубків. Нам можуть випасти добрі суперники. Ми грали з чемпіоном Кіпру і обіграли його з великим рахунком. Потім вони виграли у БАТЕ з рахунком 6:2. А це дуже гарна команда. Що вже казати про "Аль-Хіляль", де грають зірки світового рівня. Інші матчі мали експериментальний характер для награвання різних комбінацій, щоб зрозуміти, хто готовий, а хто ні. Я задоволений нашим збором.


- Зараз у вас є лише один чистий нападник Ванат. Чи плануєте до закриття трансферного вікна посилювати цю лінію?

– Це не проблема, що у нас лише один номінальний форвард Ванат. Беніто добре підготувався на зборах. Я не думаю, що кількість нападаючих є нашою головною проблемою. Наша головна проблема – позиція центрального захисника. У нас багато молодих та талановитих центрбеків, але тут потрібен досвід, а його вони не мають. Можливо, вирішуватимемо цю проблему до кінця трансферного вікна. Можливо, підпишемо когось на позицію нападника. Але той же Беніто непогано викладався на зборах, зіграв непогано з "Янг Бойз" та "Аль-Хілялем". Я цілком ним задоволений. Також я хотів би похвалити своїх гравців. Вони зібралися разом у важкий для команди період та побудували дуже теплий мікроклімат у колективі. Нині ми одна команда. Я дуже задоволений цим.

- Як вам гра Ярмоленко?

- Його досвід потрібен нашій команді. Він зробив великий внесок у колектив. Йому потрібно знову адаптуватися до Прем'єр-ліги. Тут багато боротьби. Потрібна хороша фізична підготовка, щоб відіграти з першої до останньої хвилини. Сьогодні він зробив багато добрих передач, відпрацьовував в обороні. Нам не вистачало такого гравця.

но Бенито не нап..да он мощный он старается..даже забивал..но..это пока не факт что так будет постоянно..он может быть джокером как был Гармаш..как Ден сначала хорошо у него выходило в нападении а потом всё потухло..так может быть и с Бенито..нужен хороший нападающий..ну а защитник очень нужен опытный ..защиты почти нет..это было видно вчера в игре...
Бенито очень мощный физически парень, но как по мне его главное достоинство другое - он реально горит желанием, когда играет.
Один плюс в той ситуации, которая сложилась в центре защиты - найти усиление будет несложно. По сегодняшней игре для нас усилением будет даже большинство центрбеков в УПЛ. Такого слабого центра защиты как сейчас я в Динамо не видел никогда...
Именно! Спасибо, Мистер что точно подметили потребность в центрбеке. Новый форвард не особо нужен, есть Ванат и Бенито, который на этой позиции достойно смотрится. Нужен центрбек!

Вот бы Таловерова или Батагова подписать...
Добре, що розуміють потребу в цз.