23 червня 2023 16:03

"Ювентус" можуть відсторонити від Ліги конференцій в обмін на закриття справи УЄФА про фінансові махінації. Йдуть переговори

"Ювентус" веде переговори з УЄФА у справі про фінансові махінації клубу.


Делегація, що складається з юристів та керівників клубу, вирушила з Туріна до Ньону для роботи з УЄФА над угодою, яка могла б раз і назавжди покласти край історії, повідомляє Tuttosport.

Обговорюють варіант, за якого «Ювентус» цього року усувають від Ліги конференцій, а УЄФА закриває справу про потенційні порушення правил ліцензування та фінансового фейр-плей і більше не турбує клуб із цього питання. Формально це стане варіантом угоди про визнання вини з боку «б'янконері».

Зазначимо, що переговори ведуться лише про справу, відкриту самим УЄФА. Це не стосується звинувачень, які розглядаються в італійських судах.

У січні туринці позбавили 15 очок у справі про фіктивний приріст капіталу, але зуміли їх повернути в результаті апеляції. Через отримання нових доказів справу було поновлено.

У травні із клубу остаточно зняли 10 очок. У підсумку «Ювентус» посів сьоме місце у Серії А і мав виступити у Лізі конференцій.