4 жовтня 2024 23:23

Гвардіола про те, що ФІФА хоче бачити найсильніших гравців на клубному ЧС: "Це які? Не розумію. Я сам вирішуватиму, кого використовувати"

Пеп Гвардіола незадоволений вимогами ФІФА щодо клубного ЧС.

ФІФА внесла низку змін до своїх правил перед чемпіонатом світу серед клубів, який пройде влітку 2025 року. Повідомляється, що одне з таких правил свідчить, що клуби повинні грати своїми «найсильнішими складами», щоб забезпечити присутність на турнірі в США найкращих гравців світу, таких як Ерлінг Холанд, Кіліан Мбаппе та Харрі Кейн.


Гвардіола заявив, що має намір керувати «Манчестер Сіті» на турнірі, незважаючи на те, що його контракт спливає в середині змагань, але заперечує ідеї, що хтось інший може вплинути на його плани щодо вибору гравців на матчі.

«Що таке найсильніші гравці? Це якісь? Вони будуть говорити, які гравці сильніші за інших? Я не розумію.


Ми їдемо туди всім складом, ми приїжджаємо не одну гру, правильно? Я не знайомий із турніром прямо зараз, але ми візьмемо не 11 гравців. Ми візьмемо весь склад.

Я не розумію, який гравець сильніший за іншого. Сильний має на увазі форму? Найсильніший гравець може бути в дуже поганій формі з багатьох причин. Професійним, фізичним, через травми та інші нюанси. І я виберу інших.


Вони не будуть говорити мені перед матчем, яких гравців використати. Я вирішуватиму сам», – заявив головний тренер «Манчестер Сіті».