7 вересня 2022 20:14

Блогер: "З "Фенербахче" буде важко, відчуваю: в пресинг можуть йти обидва нападники, обидва центральні півзахисники та опційно хтось з вінгбеків"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі ділиться очікуваннями від матчу "Фенербахче" – "Динамо".


Що нового треба про них знати? Змін вистачає.


18 серпня у матчі проти Аустрії Жезуш вперше спробував схему з трьома ЦЗ, та ось вже 5 поєдинків поспіль її використовує у єврокубках та Суперлізі. Якщо в

чемпіонаті ще ймовірні варіанти, то в Лізі Європи їх немає (бо усі гравці команди просто не влізли в заявку з 25 тіл):


- Луан Перес
- Густаво Енріке (здається міг пересікатися у Фламенго з Жузушем)
- Аттіла Салаї (той, через якого двері у моїй вітальні зазнали каліцтва)


Обох бразильців дозаявили одразу після вильоту з ЛЧ. Тренера португальською розуміють добре, а ось чи угорською володіють - не факт. В стартових 5 турах Суперліги допускають 7.01/90 ударів по воротам, що менше ніж в минулому сезоні. Але й така кількість в Єврокубках для нас рожева мрія: лише диво і допоможе нам стільки завдати.

Про наш захист без добірної лайки говорити важко: Динамо в середньому допускає найкращі моменти в усій УПЛ біля власних воріт (0.192 xG середнього удару). Якщо врахувати, що з 0.2 xG починається градація big chance, то це п****ць взагалі! Фенер у Туреччині теж не топ, а третій з кінця, але показник адекватніший (0.146 xG середнього допущеного удару).


Знову існує загроза потрапити під пресинг, вона здається ще більше зросла. Якщо прибрати з вибірки матч з Коньяспором, де Валенсію вилучили на 22‘ хвилині, то інтенсивність доволі солідна.


Загалом суперники Фенербахче в 11 поєдинках цього сезону:


- грали вперед з точністю 67.1%
- до фінальної третини взагалі лише з 56.1%.


Це включно з нами.


Буде важко відчуваю: в пресинг можуть йти обидва нападники, обидва центральні півзахисники та опційно хтось з вінгбеків (латералей по-вашому). Паніка захисників неминуча.

Взяли в оренду Егзіяна Аліоскі (Пн. Македонія). Мущіна з досвідом, що дозволило Ферді Кадиоглу повернутися на правий фланг.


В центрі поля відбувається постійна ротація. Можливо знову настане черга Юксека, якого вилучили тоді.


Сердар Дурсун не потрапив до заявки на ЛЄ - і це сумна новина, бо до нього можна було легше призвичаїтися нашим захисникам. Немає і прямолінійного Бруми. Це теж погано, бо новачки Міші Батшуаї та Жуан Педро гравці суттєво якісніші. Перший ще не дебютував, а бразило-італієць вже відзначився минулої суботи.


Величезна перевага у Фенербахче (майже в два рази) за вдалими обведеннями. З їх боку Емре Мор, Кінг, Валенсія та Россі, з нашого...Сидорчук! Тож Кабаєв може одразу виправдати свій трансфер, бо реально в нашій команді нікому обігрувати один-в-один, окрім капітана. На просторі там кожен несе загрозу, чого не скажеш про нас...


Підсумуємо зміни:


⁃ нова схема і фактично новий захист
- зміцнилася основа
⁃ збільшилася глибина складу, бо навіть не усі влізли в заявку на Лігу Європи (у 25 душ за списком А)


А які зміни в нас? Кабаєв і Перріс? Кожного разу помиляється новий гравець? Кожного разу динамівцям бракує концентраціі у простих епізодах? Кожного разу кияни влаштовують на полі істерики? Нічого не забув?