20 вересня 2024 17:20

Мотта про симуляції: "Небезпечні фоли неприпустимі, але нирки за мінімального контакту не йдуть на користь грі. Мої гравці виходять на поле, не щоб фолити чи пірнати, можу гарантувати"

Тиаго Мотта висловився про фоли і симуляції у футболі.


У головного тренера «Ювентуса» запитали, чи згоден він із недавніми скаргами Антоніо Конте на навмисні порушення гравців на вінгері «Наполі» Хвіча Кварацхелії. Туринці зустрінуться з командою Конте в рамках Серії А цієї суботи.


«Я можу говорити лише про своїх гравців. Звісно, мої хлопці виходять на поле не для того, щоб фолити. Я можу це гарантувати. Вони завжди хочуть грати у футбол. Ще одна важлива річ: мої хлопці ніколи не пірнають, вони завжди намагаються встояти, грати у футбол та поважати гру.


Я говорю про своїх гравців, про інших нічого сказати не можу. Якщо ви поставите мені спільне питання, не згадуючи нікого конкретно, я завжди виступаю на захист гри. Це означає, що небезпечні фоли неприпустимі.


Якийсь час тому вони траплялися, але зараз є ВАР і проблема виправлена. Можна поговорити про затягування часу, з цією проблемою потрібно розібратися. Симуляції – це інше. Ми прийшли від однієї крайності до іншої. Від фолів, які неприпустимі у футболі, до пірків за будь-якого мінімального контакту, які стають надто театральними і не йдуть на користь грі. Ми всі працюємо над тим, щоб поважати гру та робити так, щоб уболівальники отримували задоволення від футболу», – заявив Мотта.