20 вересня 2024 22:08

Екс-власника "Фулхема" Аль-Файєда звинувачують у сексуальному насильстві – до адвокатів звернулися 37 ймовірних жертв

Колишній власник «Фулгема» Мохамед Аль-Фаєд звинувачується в сексуальному насильстві та зґвалтуванні, повідомляє ESPN.


За словами юристів, більшість своїх злочинів єгиптянин скоїв протягом 25 років перебування на посаді керівника лондонського універмагу Harrods.

Вчора, 19 вересня, ВВС випустив документальний фільм, там йдеться, що Аль-Фаєд звинувачується у зґвалтуванні щонайменше п'яти жінок у своїх володіннях у Лондоні та Парижі, а також у вчиненні десятків інших актів агресії та фізичного насильства.

«Фулгемом» Аль-Фаєд володів з 1997 до 2013 року. Клуб вже заявив, що проводить розслідування щодо того, чи постраждав хтось з працівників від колишнього власника.

До команди юристів, яка розпочала роботу над цією справою, вже звернулися 37 людей, які мають звинувачення на адресу Аль-Фаєда.

У 2008 році бізнесмена допитували щодо сексуального насильства над 15-річним підлітком, але тоді справа не дійшла до суду.

На нещодавній пресконференції виступила одна з імовірних жертв Аль-Фаєда. Вона представилася як Наташа і сказала, що бізнесмен-мільярдер був «дуже маніпулятивним» і «полював на найбільш вразливих, на тих з нас, кому потрібно було платити за житло, і на тих, у кого не було батьків, які могли б їх захистити».

Наташа, яка розповіла, що приєдналася до команди особистих помічників Аль-Файєда у віці 19 років, заявила, що одного вечора її запросили до його приватної квартири «під приводом перевірки її роботи». Коли вона прийшла, то побачила, що двері спальні частково відчинені, а на них виднілися секс-іграшки.

«Я відчула себе скам'янілою. Я сіла на самому кінці дивана, а потім ... Мохаммед Аль-Фаєд, мій бос, людина, на яку я працювала, накинувся на мене», – розповіла вона.


Після того, як вона звільнилася, вона сказала, що Аль-Файєд погрожував їй.

«Він посміявся наді мною, – сказала вона. «Потім він опанував себе і сказав мені, недвозначно, щоб я нікому ні слова про це не говорила, а якщо скажу, то більше ніколи не працюватиму в Лондоні, і що він знає, де живе моя сім'я».

«Мені було страшно і погано», – додала вона.

Аль-Фаєд помер у 2023-му у віці 94 років.