20 вересня 2024 19:02

"Легендарна людина у футбольних залаштунках": розкрито "сірого кардинала", який зробив із скандального Шаблія агента

Колишній спортивний директор Вереса Сергій Коваль, який раніше займався агентською діяльністю, розповів, хто допоміг Вадиму Шаблію стати впливовою людиною в українському футболі.
Коваль знайомий із Шаблієм більше 10-ти років. Футбольний менеджер в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, що Вадим спочатку планував стати футболістом, але кар’єра не задалась через травми, і його взяв під своє крило тодішній начальник донецького Металурга.

«Він із заможної сім’ї, хотів бути професійним футболістом, але через травми цього не вийшло. Колишній начальник донецького Металурга Анатолій Сорокін, легендарна людина у футбольних залаштунках, взяв молодого Шаблія під своє крило», – заявив Коваль.

Саме Сорокіну Шаблій повинен завдячувати, що той розгледів у ньому агентську жилку, але спочатку Вадим мав стати арбітром.

Спочатку він зробив із нього арбітра. Вадим відпрацював одну гру і сказав: «Ні, це не моє». Тоді Сорокін запропонував йому спробувати себе у агентському бізнесі, допомагав на початках. Ось так Вадим став агентом і дуже виріс з тих часів. Зараз він живе у Лондоні і спілкується з топовими людьми зі світу футболу», – сказав Коваль.