20 вересня 2024 19:53

Мареска про календар: "Матчів надто багато, але щось зробити з цим можуть лише самі гравці. Деякі намагалися висловити свою позицію, це хороша відправна точка"

Енцо Мареска висловився про збільшення кількості матчів.


Раніше гравці АПЛ, зокрема Родрі з "Манчестер Сіті" та Аліссон з "Ліверпуля", висловили невдоволення через перевантажений календар. Згадувалося, що з цієї причини гравці можуть влаштувати страйк.


«Щодо ігор, їх занадто багато. Я не думаю, що ми захищаємо гравців. Але єдині, хто може щось зробити – це вони самі. Тому що ми можемо висловлювати свою думку, а для мене така кількість матчів виглядає зовсім неправильно, але єдині, хто може щось зробити, це гравці, а ми можемо їм допомогти. На мою думку, минулого тижня деякі з них намагалися пояснити і висловити свою позицію, і я думаю, що це хороша відправна точка», – заявив головний тренер «Челсі».

Незважаючи на це, фахівець не очікує, що хтось із його гравців попросить виключити його із заявки на матч, якщо відчує, що грає надто багато.
«Цього не станеться. Вони дуже молоді, вони тренуються та працюють, вони мріяли стати футболістами, тож не скажуть: «Я не хочу грати». Може статися щось інше, але всі гравці хочуть брати участь у матчах», – додав Мареска.