15 квітня 2022 00:10

Ліга Європи. "Барселона" - "Айнтрахт" 2:3. Каталонці закінчать сезон без трофеїв

Отже, перший ривок "Барси" в еру Хаві офіційно завершено. Вистачило на 15 матчів, місцями було дуже красиво, але тепер все – видихнулися.


Вже в першому матчі у Франкфурті було помітно, що "Айнтрахту" зручно контратакувати безідейну "Барселону", яка сповільнилася, а біля чужих воріт не пропонувала майже нічого, крім кросів від Дембеле.

За тиждень проблеми "Кулес" лише посилилися, а ось німці налагодили приціл. Як наслідок - логічні та справедливі 3:2 на їхню користь.

"Барса" закопувала себе сама. Фол Еріка Гарсії у своєму штрафному на 3-й хвилині гри - що це було? Звісно, суддя поставив пенальті, а Костіч з точки не схибив - а як ви хотіли?

Далі метушня, боротьба, але "Айнтрахт" раз по раз вибігав у контратаки три в три, а от у "Барси" крім одного небезпечного навісу Дембеле на Обамеянга і згадати нічого. Результат? Другий м'яч, який ідеальним дальнім пострілом відправив під перекладину Борре. Араухо отримав важливий урок – не можна без кінця пласуватись перед суперником з потужним ударом.

Справа для "Кулес" остаточно запахла смаженим, але і тут вона відреагувала лише ще парочкою прострілів/навісів Дембеле - в одному з моментів Обамеянг навіть примудрився не влучити з трьох метрів.

"Айнтрахт" – як ви вже зрозуміли – сьогодні таке не прощав. Удар Костіча з-під Деста був прекрасним і поставив крапку у матчі, який каталонці захочуть забути якнайшвидше. Два голи в компенсований час трохи підняли настрій, але глобально було вже пізно.

Із висновків – у Хаві є кістяк, але за час 15-матчевого спурту він видихся, а додаткового ресурсу нема. Тим часом, у Прімері ще грати 7 турів, і це насторожує. Щодо "Айнтрахта", то тут без слів - просто красені. І в плані тактики, і в психології, і в реалізації ця команда перевершила очікування всіх у світі.

1/4 фіналу ЛЄ, матч-відповідь. Барселона. "Камп Ноу"

"Барселона" - "Айнтрахт" - 2:3

Голи: Бускетс, 90+1, Депай, 90+10 (з пенальті) - Костіч, 4 (з пенальті), 67, Борре, 36

"Барселона": тер Штеген - Мінгеса (Дест, 62), Араухо, Ерік Гарсія (Люк де Йонг, 70), Альба - Педрі (Френкі де Йонг, 46), Бускетс, Гаві - Дембеле, Обамеянг (Траоре, 62), Ферран Торрес (Депай, 80)

"Айнтрахт": Трапп - Туре (Хасебе, 90+8), Хінтереггер, Ндіка - Кнауфф (Чендлер, 90+8), Якіч, Роде (Хрустіч, 80), Костіч - Ліндстрем (Хауге, 80), Борре (Аше, 90), Камада

Попередження: Гарсія, 3, Гаві, 28, Дембеле, 90+3 - Якіч, 24, Хрустіч, 83, Ндіка, 90+4, Кнауфф, 90+4, Трапп, 90+10

Вилучення: Ндіка, 90+9