31 липня 2024 22:55
1

"Партизан" – "Динамо" 0:3. Звіт про матч. Сербам знову вказали на їхнє місце

У матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" зустрічалося з "Партизаном" у Белграді.

Порівняно з першим поєдинком у стартовому складі киян сталися три перестановки. Дубінчак на лівому фланзі оборони замінив Вівчаренка, замість Бражка у центрі поля з'явився Пiхальонок, а позицію лівого вінгера, на якій грав Кабаєв, зайняв Волошин.

Перші 10 хвилин матчу були нічим не примітними. Кияни не прагнули атакувати з якимось особливим запалом та великими силами, враховуючи результат першої гри, а серби зовсім не могли запропонувати обороні "біло-синіх" якихось складних завдань.


Втім, незважаючи на відсутність особливої динаміки на футбольному полі, на перший гол довго чекати не довелося. На 16-й хвилині "Динамо" провело контратаку, Ванат зробив не зовсім вдалу передачу на Ярмоленка, але в епізод втрутився Калюлю, який влучив у Овусу. Від нього круглий відскочив прямо на вільного Андрiя, що холоднокровно вразив дальній кут.


Після того, як рахунок на табло став 1:0 на користь команди Шовковського, "Партизан", схоже, вже змирився з безславним вильотом з Ліги чемпіонів. "Динамо" ж не залишало спроб збільшити свою перевагу та шукало свої моменти. Так, Ярмоленко пробив у руки голкіперу, а Шапаренко з лінії штрафного майданчика не влучив у дальню дев'ятку.


Двічі воротам Йовановича загрожував Волошин. Однак мало того, що удари Назара в обох випадках залишали бажати кращого, так ще й двічі він був при цьому в офсайді. У "Партизана" можна було згадати лише невдалу спробу Салданьї пробити головою.


На другий тайм серби вийшли, зважаючи на все, з бажанням поборотися за кращий результат. На 47-й хвилині Салданья після навісу з лівого флангу виграв другий поверх та ударом головою послав м'яч у штангу. Далі другим темпом бив Захід, який опинився першим на підборі - круглий прилетів до рук Бущану.

На 54-й хвилині Шовковський провів вимушену заміну. Дячук отримав травму руки та був вивезений медиками з поля на електрокарі. Замість нього у гру вступив Біловар. "Партизан" тим часом повністю заволодiв ігровою ініціатививою і спокійно контролював м'яч на половині поля "Динамо".

Щоправда, цей контроль до небезпечних моментів біля воріт Бущана не призводив. А ось перший же контрвипад "біло-синіх" на 65-й хвилині призвів до виходу Ваната практично віч-на-віч з воротарем і фолу на динамівці з боку Марковича у штрафному майданчику господарів. Суддя виписав кривднику Владислава жовту картку та вказав на точку. Сам Ванат і реалізував 11-метровий.


Після цього тренерський штаб киян провів низку замін. На поле вийшли Кабаєв, Лонвейк, Андрієвський та Супряга. На 85-й хвилині Владислав міг посприяти третьому м'ячу у ворота "Партизана", проте після його вивіреної передачі з правого флангу Волошин з кількох метрів пробив у поперечину.

Потім із навісу Андрієвського зі штрафного Попов головою відправив круглого у сітку. На жаль, гол не зарахували через положення поза грою у захисника "Динамо". І все ж таки кияни довели справу до розгрому. На 90+3-й хвилині Дубінчак отримав передачу на хід у вільну зону, вийшов на ударну позицію у штрафному майданчику, але сам бити не став і викотив м'яч на Караваєва, який пробив точно у ближній кут. 3:0.

Молодці! З перемогою!!!