29 вересня 2020 23:50
15

"Динамо" - "Гент" 3:0. Отчет о матче. Здравствуй, Лига чемпионов! Мы соскучились!

Зробивши ротацію у поєдинку внутрішнього чемпіонату з "Минаєм", Мірча Луческу абсолютно не здивував стартовим складом "Динамо" на надважливу домашню зустріч раунду плей-офф Ліги чемпіонів з "Гентом". На полі з перших хвилин з’явилися саме ті виконавці, яких і очікували.


І якщо у "Динамо" Луческу уже вимальовується кістяк, то "Гент" переживає далеко не найкращі часи. У нинішньому сезоні уже двічі змінювався тренер у "буйволів". До того ж, ще й травми переслідують бельгійський колектив. Як озвучили у клубі, Роман Яремчук не прибув до Києва саме через ушкодження. А зважаючи на дискваліфікацію Романа Безуса, то честь України у футболці гостей відстоював тільки Ігор Пластун, який вийшов у старті.


На відміну від попереднього домашнього матчу у нинішній Лізі чемпіонів проти АЗ, цього разу динамівці пішли вперед зі стартовим свистком. Уже на третій хвилині Шапаренко пробив зі штрафного. Вище воріт. Зате на 10-й хвилині кияни вийшли вперед. Супряга з меж штрафного майданчика прострілив з-під Пластуна, а Буяльський випередив інших оборонців і красиво п’ятою відправив м’яч у сітку воріт.


Гості у перші 15 хвилин запам’яталися тільки фолами. Динамівці часто отримували по ногах, але польський арбітр Шимон Марциняк не поспішав лізти до кишені за картками.


На 17-й хвилині господарі мали всі шанси подвоїти свою перевагу. Спочатку стійка прийняла на себе дальній удар Шапаренка, а добивання Караваєва, з не менш далекої дистанції, прийшлося над поперечиною. Після цього нарешті відповів і "Гент". Бущан забрав спробу Пластуна.


А от за чотири хвилини рахунок міг стати рівним. Бельгійська команда увімкнула пресинг, що призвело до помилки юного Забарного. Депуатр опинився перед воротами, але вирішив віддати правіше на Букарі. На наше щастя, Бущан і Миколенко кинулися під цей удар і заблокували його.


"Динамо" остудило запал гостей чудовою контратакою, коли Буяльський кинув у прорив де Пену. І якби Карлос мав кращу швидкість, то Костро-Монтес міг отримати не жовту, а навіть червону картку за фол останньої надії.


На 35-й хвилині стало знову прикро за український десант "Гента". Пластун, вибиваючи м’яч головою після навісу Родрігеса, влучив собі у руку. Арбітр швидко вказав на 11-метровий, який чітко реалізував де Пена.


Поставив Марциняк пенальті і ще трішки згодом. Проте після перевірки VAR виявилося, що Супряга перебував у сантиметровому офсайді перед тим, як проти нього сфолили у штрафному майданчику. Тому рішення було скасоване. Хоча Родрігес уже встановив м’яч на 11-метрову позначку та готувався пробити.


Завершення тайму провели краще гості, дещо притиснувши динамівців до своїх воріт. Кілька разів вступив у гру Бущан. Та все ж, на відміну від першого матчу, киянам вдалося на пропустити у першій половині.


А щойно почалася друга, як Фортуна притримав Супрягу, який увірвався у штрафний майданчик, і цього разу Марциняк уже не чекав рішення VAR, а вказав на ще один пенальті. Родрігес спокійно переграв Руфа.


На цьому дане протистояння можна було завершувати. Напевне, саме так і вирішили динамівці, адже отримали допомогу від пані Фортуни (уже не вперше у цій кваліфікації, треба бути чесним). Футболісти "Гента", а особливо відзначався Пластун, кілька разів могли відзначитися після кутових. Навіть коли уже нічим не міг допомогти Бущан, з лінії воріт м’яч виносили його партнери, зокрема Караваєв.


Загалом, "Гент" після третього пропущеного м’яча створив чимало моментів. На 76-й хвилині Пластун все-таки відправив "круглого" у сітку воріт "Динамо", проте перед тим у його партнера по команді був зафіксований офсайд.


Якщо бути відвертим, то бельгійська команда заслужила мінімум на один гол. Проте футбольне щастя у цей вечір було на боці "Динамо". Був проти і Георгій Бущан, який уже другий домашній матч в Лізі чемпіонів закінчує "насухо".


Підсумок – "Динамо" достатньо легко пройшло кваліфікацію ЛЧ в сезоні-2020/21. Такого вже давно не було. Навіть у сезоні-2012/13 вийшло більш нервово. Як би там не було, Ліго чемпіонів, доброго вечора! Ми повернулися, пропустивши три сезони.

То что вышли - это конечно хорошо, но глядя на возможных соперников в группе становится грустно. Благодаря мегатренерам за последние 3 года мы просрали место во 2 корзине и сейчас с очень большой вероятностью получим группу смерти. Поэтому я бы особо не рассчитывал на хорошие результаты этой сырой команды, вероятно будет много поражений возможно разгромов. Лучше было бы сейчас отдать приоритет чемпионату и наконец взять золото. Хорошо бы купить несколько игроков на проблемные позиции и спокойно их обкатывать в ЛЧ. Пусть команда сыгрывается, опыта набирается. А на следующий год уже рассчитывать на что-то большее
Сховати
Leper_182, в корень зрите, вот это правильно +++
Треба підсилення.С захистом треба щось робити на фоні сьогоднішніх сейвів Бущана. 10!!! І якби не він не відомо який би рахунок був і була б радість після матчу. Атака, один Супряга не витягне. Так що, Суркіс, треба погребти по сусекам,а часу залишилось мало.
Оставьте эйфорию. Ничего особенного на самом деле не произошло. Киев прошел в групповой турнир в борьбе с клубами, которые Киев должен проходить - это аксиома. Старый Лис толковый тренер. Это тоже аксиома.
Самое интересное начинается только теперь. Кое-какие проблески в игре и росте молодых игроков внушают надежду - у Деда в Динамо может получиться. И под словом "получиться" я подразумеваю отнюдь не 1/8 ЛЧ
Сховати
AlesSandro, да, но ещё пару месяцев назад для нас любой соперник в УПЛ был очень тяжелый, а теперь мы проходим вице чемпионов Бельгии и Голландии.
Сховати
SERgio, фактор тренера. Но хватит ли этого фактора на то, чтобы не влететь чемпиону Германии или Испании - вот вопрос
Сховати
AlesSandro, а кто сказал, что в нынешних реалиях мы не должны им влетать? Вопрос абсолютно в другом. Мы начали использовать тот потенциал, который имеем в распоряжении. А раньше просто, простите, просерали его.
Прежде всего, хочу поблагодарить Руслана Костышина и футболистов коваливского Колоса, которые стали первопричиной сегодняшнего успеха киевского Динамо. Если бы не они, Лёсик бы остался у руля, за деньги, которые Суркис потратит на зарплату Луческу, он бы купил ему пару футболистов по 1,5 ляма, Динамо получило бы полную кошелку от АЗ и на этом вся Лига Чемпионов бы закончилась. Хочу поблагодарить президента клуба Игоря Михайловича за мужество назначить Мирчу тренером и не бояться мычания и блеяния всех "доброжелателей". Уверен, главные успехи Динамо под руководством Луческу еще впереди, но как бы не развивались события дальше, хочу чётко обозначить - НАЗНАЧЕНИЕ ЛУЧЕСКУ УЖЕ СЕБЯ ОПРАВДАЛО!!! Только что мы стали свидетелями грандиозного успеха, спустя 4 года Динамо возвращается в лучший клубный турнир Европы. Ну и получит очень солидный денежный бонус, который, я надеюсь, будет использован с умом и поспособствует дальнейшим успехам клуба. Хочу поблагодарить Мирчу Луческу за то, что в 75 лет он продолжает показывать тренерское мастерство наивысшего уровня. Хочу поблагодарить всех футболистов за качественную работу на тренировках и качественное выполнение тренерских установок. Черные времена под руководством физруков официально закончены. С этим поздравляю всех нас, болельщиков киевского Динамо!!!
С почином.Аппетит должен приходить во вемя еды.Теперь надо нацеливаться на третье место в группе.Реальная задача.
Где то плачит один Миха, Хац и Шацик.
Таки праздник сегодня, уже и не припомню когда мы квалификацию проходили.
Будем надеяться на удачный жребий и на улучшение в полузащите/защите. То что прощал нам Гент, в группе не проканает
Сховати
Kilroy, c ЮрПалычем Боруссию. В целом квалификация - достаточно четкий индикатор серьезного тренерского уровня. ИМХО.
Был против назначения Луческу на пост ГТ. Снимаю шляпу. Молодцы, а ГТ респект!!!
Сховати
Alex, Снимаю шляпу. это ржака))
Поздравляю всех - МЫ В ЛИГЕ ЧЕМПИОНОВ! Спасибо ДЕДУ!