19 серпня 2024 12:26

Клубне ТБ "Реала" після 1:1 з "Мальоркою" розкритикувало роботу ВАР: "Mediapro знову робить все, що захоче - цьому є докази. Маффео максимально далекий від "чесної гри"

Клубне ТБ «Реала» випустило ролик із критикою суддівства у матчі з «Мальоркою».


У 1-му турі Ла Ліги «Реал» та «Мальорка» зіграли внічию (1:1). Головним арбітром матчу був Сесар Сото Градо.


У репортажі на клубному телебаченні «Реала» заявили, що арбітр мав призначити пенальті на початку матчу, коли Пабло Маффео збив Кіліана Мбаппе на межі штрафного майданчика: «Гравець «Мальорки» явно притримує Мбаппе, ігноруючи м'яч – незрозуміло, чому [суддя] свистить».


Крім того, у ролику прокоментували настання Маффео на гомілковостоп Вінісіусу Жуніору наприкінці 1-го тайму, за який захиснику «Мальорки» показали жовту картку: «Цей футболіст далекий від того, що називають «чесною грою». Того, що він робить, достатньо, щоб AFE (Асоціація професійних футболістів Іспанії) його усунула, бо це загрожує репутації його товаришів за командою».

Також на клубному ТБ «Реала» висловили невдоволення тим, що Сото Градо не призначив пенальті після того, як Мартін Вальент притримав Едера Мілітао за футболку, завадивши йому пробити після пасу Джуда Беллінгема, зазначивши, що днем раніше у матчі між «Валенсією» та « Барселоною» (1:2) в аналогічній ситуації було призначено 11-метровий удар.


«Неприпустимо, щоб не було кращого ракурсу, щоб побачити пенальті в епізоді з Мілітао. Є кілька винних – судді та продюсери. Mediapro (компанія, що відповідає за ВАР в Іспанії) знову робить все, що захоче, тому є докази. Теоретично за таким захопленням мав наслідувати свисток, але лише в тому випадку, якщо гравець у білій футболці», – йдеться у репортажі.