20 вересня 2024 16:44

"Динамо" - "Рух" 10:0. Першість U-19. Звіт про матч

У п’ятницю, 20-го вересня, команда «Динамо» U19 провела матч 7 туру першості України серед юнацьких команд. Підопічні Ігоря Костюка зустрілися з львівським «Рухом». Це був домашній матч для нашої команди, він пройшов на полі НТБ «Динамо» у Кончі Заспі.


Зазначимо, що після шести турів динамівці набрали 16 очок та перебували на другому місці у турнірній таблиці, а «Рух» здобув 8 очок та розмістився на 7 місці.


Динамівці, як завжди, активно розпочали матч та заволоділи м’ячем. Львів’яни часто припускалися помилок у захисті, тож динамівці не соромилися це використовувати на свою користь. Спочатку Кремчанін виходив віч-на-віч із воротарем, одразу міг забивати Маткевич, але його удар було заблоковано. А вже у наступній атаці кияни повели у рахунку: на ударній позиції опинився Герич, але йому не вдалося відзначитися; м’яч відскочив до Маткевича, і Андрій з меж воротарського майданчика спрямував м’яч у сітку – 1:0.


Гравці «Руху» відповіли кількома перспективними атаками й навіть завдали удару по воротах Суркіса, щоправда, невлучного. А ось господарі своїм наступним моментом розпорядилися значно краще: Герич у моменті, коли воротар суперника цього не очікував, потужно та влучно пробив у площину – 2:0.

Після цього гості на певний час відсунули гру від власних воріт і навіть були близькими до того, аби скоротити відставання у рахунку, але гравцю суперника трохи не вистачило влучності. Біля протилежних воріт на ударних позиціях регулярно опинялися Герич, Кремчанін та Маткевич. У середині тайму гра на певний час дещо заспокоїлася, але ненадовго. Спочатку Осипенко зліва цілив у дальній кут воріт, але не влучив, а зовсім скоро Кремчанін увірвався до штрафного майданчика та чудовим ударом не залишив шансів воротарю – 3:0.


Ще одного разу м’яч побував у сітці «Руху» після удару Маткевича, але наш футболіст перебував в офсайді, тож взяття воріт не було зафіксовано. Наприкінці тайму арбітр призначив пенальті за порушення правил проти Герича у штрафному майданчику львів’ян. Одинадцятиметровий удар впевнено виконав сам постраждалий та довів рахунок до 4:0.


Щойно розпочався другий тайм, як Герич скористався метушнею у штрафному майданчику, і поки решта футболістів чекали, чи зафіксує арбітр офсайд, підхопив м’яч та спрямував його у вільний кут воріт – 5:0. Надалі цікавих подій було не менше: спочатку арбітр призначив пенальті у ворота «біло-синіх», але Суркіс зумів відбити удар Мікляша з «позначки»! А одразу після цього Герич записав на свій рахунок покер, змусивши капітулювати воротаря – 6:0.

На цьому гольова феєрія не завершилася. Лобко, який нещодавно вийшов на заміну, найкраще розібрався у чужому штрафному майданчику та забив сьомий м’яч у ворота «Руху». Автором восьмого став Андрейко, який записав до свого активу неймовірний за красою та траєкторією польоту гол. А незабаром дублем відзначився Редушко, який спочатку забив прямим ударом, а потім вдало зіграв на добиванні. Крім цього, воротар «Руху» парирував ще два небезпечні удари Білого після виходу віч-на-віч з ним.

Тож у підсумку 10:0 – більш ніж впевнена перемога «біло-синіх» вже вдруге протягом нинішнього сезону.

Зазначимо, що свій наступний поєдинок у юнацькій першості «Динамо» U19 проведе у суботу, 28 вересня. У рамках 8 туру підопічні Ігоря Костюка зіграють на виїзді зі столичним «Лівим Берегом».


Чемпіонат U19, 7-й тур

«Динамо» - «Рух» – 10:0 (4:0)

20.09.2024. Конча-Заспа. НТБ «Динамо»

«Динамо»: 71. Суркіс (к), 13. Коробов, 5. Сизонюк, 4. Захарченко, 15. Дикий, 22. Осипенко (8. Білий, 60), 6. Пеікрішвілі (14. Іщенко, 75), 18. Саленко, 7. Кремчанін (30. Андрейко, 60), 10. Маткевич (20. Редушко, 36), 21. Герич (9. Лобко, 60).

«Рух»: 1. Бакус, 2. Огородник (16. Баршак, 75), 17. Фіцик, 6. Калінець, 4. Дяк, 77. Саноцький (7. Джурабаєв, 46), 10. Угринчук (76. Слива, 46), 8. Мікляш (к), 19. Мужиловський (18. Дорош, 77), 9. Бондар (75. Паньківський, 77), 11. Денисов.

Голи: Маткевич (5), Герич (11, 44, 49, 54), Кремчанін (30), Лобко (65), Андрейко (74), Редушко (76, 79)

Попереджені: Дикий (69) – Гринчук (14), Бондар (36), Фіцик (66)

Нереалізований пенальті: Мікляш (53, воротар)


Фото - ФК «Динамо»