20 вересня 2024 16:05

Захисник "Динамо" посів перше місце в рейтингу найкращих футболістів України в категорії U-19

Проект Золотий Талант сформував черговий місячний рейтинг найкращих українських футболістів 2005—2008 років народження. Цього разу — за підсумками серпня 2024 року, цього разу опитавши більше 140 експертів. Головний трофей залишився в Динамо.


Тарас Михавко повернув собі звання найкращого українського футболіста місяця серед представників покоління вікової категорії U19 — так вирішили експерти проекту Золотий Талант за підсумками чергового опитування. Цього разу — за серпень 2024 року.

Михавко вже визнавався українським гравцем місяця U19 — у березні 2024-го, після чого лідером рейтингу двічі поспіль (квітень, травень) був його одноклубник — форвард Матвій Пономаренко.

На початку сезону-2024/2025 вихованець львівського футболу став основним центральним захисником «Динамо». У серпні він відіграв шість матчі з шести по 90 хвилин — як в УПЛ, так і в кваліфікації Ліги Чемпіонів проти «Рейнджерс» та «Зальцбурга».

Нічого дивного, що 125 експертів (зі 143) включили Михавка до своїх анкет, причому 104 з них — під №1. Перевага над другим номером серпневого рейтингу — автором двох голів в УПЛ за основу «Карпат» Артуром Шахом — склала більше 200 балів. Шаха до своїх анкет включили 78 експертів.


Нагадаємо, хто бере участь в опитуванні проекту Золотий Талант. Це тренери, відомі у минулому футболісти та журналісти, які розуміються на тематиці.

До топ-5 у серпні також увійшли автор розкішного голу у ворота «Олександрії» — Артем Гусол («Колос»), юний волинський бомбардир з леверкузенського «Баєра» Артем Степанов та вінгер Андрій Маткевич («Динамо»).