4 серпня 2024 12:20

Чех про перехід до "Арсеналу" з "Челсі": "Абрамовичу та директорам не сподобалося, що я підпишу контракт з прямим конкурентом, але мене відпустили через все, що я зробив для клубу"

Петр Чех поділився спогадами про перехід до «Арсеналу» з «Челсі» у 2015 році.


«[Це було] дуже складно. Я провів 11 сезонів на "Стемфорд Брідж" і став частиною клубу. Але настав момент, коли я подумав: «Життя продовжується, твоя кар'єра продовжується».


Коли я мав шанс перейти до «Арсеналу», це був новий виклик. Вони довго чекали на можливість виграти титул, і я відчував, що було б чудово піти і допомогти їм досягти цього.


У мене були варіанти за кордоном, але для мене АПЛ – найкраща ліга у світі. Уболівальники, атмосфера... футбол справді є спортом номер один у Англії, і це відчувається всюди.


Потім з'явилася можливість перейти до Арсеналу. Я майже підписав контракт із клубом, коли був набагато молодшим, але цього не сталося через дозвіл на роботу, що цього разу не було проблемою.

Я завжди вдячний [Роману] Абрамовичу та раді директорів, тому що саме вони сказали: «Добре, оскільки ти зробив для нас усе можливе, ми тебе відпустимо». Їм не сподобалася ідея, що я підпишу контракт із прямим конкурентом і допоможу їм виграти Прем'єр-лігу – вони справді не хотіли, щоб це сталося. Але через те, що я зробив для клубу, вони подумали: "Ну, якщо ти цього хочеш..." – розповів колишній голкіпер.


Чех провів понад 100 матчів за «Арсенал», здобувши Кубок Англії у 2017 році, перш ніж закінчити футбольну кар'єру. З «Челсі» він чотири рази вигравав титул АПЛ та Кубок Англії, тричі здобував Кубок англійської ліги, двічі – Суперкубок Англії, а також став переможцем Ліги чемпіонів та Ліги Європи.