24 червня 2024 08:50

Мерсон про Англію на Євро: "Немає плану. Щоб перемогти, треба випускати Палмера, а не Боуена. Гриліш не викликаний, тому що він може запитати Саутгейта, чому він не грає"

Пол Мерсон незадоволений роботою Гарета Саутгейта на Євро-2024.


Колишній гравець "Арсеналу" розкритикував вибір складу на матч Євро-2024 проти Данії (1:1).

«Про що думають Ентоні Гордон та Коул Палмер? Після півтора невдалих виступів вони більше не зіграли жодної хвилини.


Джека Гриліша немає у складі, тому що я уявляю, як він був би злий. Я не можу уявити, щоб Гордон і Палмер щось сказали [Саутгейту]. Мені здається, що вони лише кажуть самі собі: «Можливо, я мав грати». Я не уявляю, що вони щось сказали б. Але я можу уявити, як Джек Гріліш підходить до Гарета і запитує: «Чому я не граю?»


Боуен може бути корисним, коли потрібно зберегти перевагу в рахунку. Ви ставите його праворуч, і він робитиме те, що від нього вимагається – підніматися та опускатися, робити прострільні передачі та блокувати простріли [суперника].


Але, як на мене, його випускають не для того, щоб виграти матч. Для цього є потрібний гравець – потрібно задіяти Палмера. Цього сезону він забив 20 голів, у нього є чуття.


Коли виходить Езе, він майже не торкається м'яча. Плану нема. Я б випустив Воткінса, але мені треба було б залишити Кейна. Я мав би знайти спосіб зберегти Кейна у складі, тому що гравці світового класу повинні бути присутніми на полі», – сказав колишній гравець «Арсеналу».