22 квітня 2023 15:20

Хаві про сонце та сухий газон: "Не заткнуся, доки не буде стандарту. У гольфі траву стрижуть, у баскетболі паркет витирають, у тенісі в дощ пауза. Нехай роблять ще 200 тисяч мемів про мене"

Хаві продовжить скаржитися на сонце та суху траву, поки проблема не вирішиться.


Після матчу 29-го туру Ла Ліги з Хетафе головний тренер Барселони поскаржився, що його команді звичніше грати ввечері, коли немає сонця. Тренер суперника Кіке Флорес запропонував йому користуватися кремом після засмаги.


Також Хаві висловився про суху траву на стадіоні «Колісеум Альфонсо Перес»: «Стан газону дався взнаки на грі «Барси», м'яч застрявав. Усі це бачили. Було тяжко, це шкодить видовищу».


«Мене критикують за все. Але мене нічого не турбує, скільки б мемів не зробили.

Сонце нам заважає, сухе поле не йде на користь. Це питання до Кіки – чому вони не полили поле, чому газон був вищий за звичайний.


Я не зупинюся доки не буде єдиного стандарту для поля. У всіх видах спорту він є. У гольфі, якщо трава висока, її підстригають. Якщо в Леброн мокрий паркет, його витирають. Якщо у тенісі починається дощ, матч припиняють. А в нас можуть бути калюжі на полі. Я не збираюся затикатися!

Це нормально, що молодь не дивиться матчів цілком. Так, ми й так могли б зіграти внічию. Справа не в результаті – я говорю те саме і після перемог. Якщо ми хочемо шоу [щоб і молодь дивилася], ми маємо дбати про це. Якщо ми граємо у сонці, трава висихає. Я не зупинюся», – сказав Хаві.


«Якщо ми не піклуватимемося про шоу, тоді не треба дивуватися, чому діти відключаються у процесі перегляду футболу.

Мені все одно, нехай зроблять ще 200 тисяч мемів про мене, я говоритиму те ж саме, я думатиму так само», – додав тренер.