1 січня 2023 12:54

Ла Ліга відповіла Вінісіусу, повідомивши, що прокуратура не встановила особи винних, коли фанати "Барси" ображали вінгера "Реала" на расовому ґрунті

Ла Ліга відреагувала на звинувачення з боку Вінісіуса Жуніора.


Вінгер «Реал Мадрид» зазнав образ з боку фанатів «Вальядоліда» і після цього написав: «Расисти стежать за головним клубом світу на стадіонах, а Ла Ліга нічого не робить… Це МОЯ вина».


"Ще до опублікованого гравцем "Реала" Вінісіусом коментаря в соціальних мережах, в якому він посилається на відсутність заходів з боку Ла Ліги у боротьбі з расизмом, Ла Ліга виявила опубліковані в соціальних мережах расистські образи з боку когось із стадіону, які були на трибуні" Хосе Соррілья». Повідомлення про ці факти буде відправлено до Комісії з боротьби з насильством та Прокуратури з боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті», – сказано у заяві від особи ліги.


У тексті також зазначається, що аналогічні заходи вже вживалися «в інших випадках, коли Ла Ліга, розслідуючи расистську поведінку на стадіонах та за їх межами, очолювала боротьбу з такими діями». Зокрема, згадуються випадки із образами на адресу гравців атаки «Атлетика» Іньякі Вільямаса (з боку фанатів «Еспаньола») та Ніко Вільямса (з боку фанатів «Бетіса») та ситуація з образами на адресу захисника «Кадіса» Карлоса Акапо (з боку фанатів "Гранади").

У заяві Ла Ліги відзначаються три раніше зафіксовані випадки, у яких фігурантом скандалів із расистськими образами ставав саме Вінісіус.


24 жовтня 2021 року вінгера "Реал Мадрид" імовірно ображали на расовому ґрунті вболівальники "Барселони" на стадіоні "Камп Ноу". Ла Ліга подала скаргу до Прокуратури Барселони щодо боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті. У відповідь ліга отримала від прокуратури повідомлення, в якому йшлося про те, що «особи винних не вдалося встановити».


14 березня 2022 року Вінісіуса імовірно ображали на расовому ґрунті вболівальники «Мальорки» на стадіоні «Сон Моїш». Ла Ліга подала скаргу до Балеарської прокуратора щодо боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті. У висновку, що надійшов у відповідь, говорилося, що «що мали місце висловлювання і звуки, безсумнівно характерні для грубих і образливих поглядів, в той же час принизливі і абсолютно неприйнятні, мабуть, спочатку не припускають в даному випадку публічного кримінального аспекту».

Також Ла Ліга засуджувала расистські вигуки у бік Вінісіуса, які пролунали 18 вересня 2022 року на стадіоні "Метрополітано" у Мадриді під час матчу "Атлетіко" - "Реал".