18 листопада 2022 15:37

“Світ знає, що ви даєте притулок убивцям”: глава МЗС Австралії закликала Путіна видати винних у збитті літака рейсу MH17

Фото - ua.depositphotos.com


Міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг закликала Росію видати трьох осіб, яких суд визнав винними у збитті пасажирського літака Boeing 777 компанії “Малайзійські авіалінії” на сході України у липні 2014 року.


Про це повідомляє видання SBS News.


“Ми закликаємо Росію видати засуджених, щоб ті могли постати перед судом за свої жахливі злочини”, – наголосила вона.


Міністерка додала, що вирок окружного суду Гааги в справі щодо збиття літака рейсу MH17 підтверджує: Росія відповідальна за цю катастрофу.


“Жодне ухилення, заплутування чи дезінформація з боку Російської Федерації не допоможуть їй уникнути цього факту”, – підкреслила Вонг.


Відмова Росії від видачі засуджених, на її думку, викриває президента РФ Володимира Путіна.


“Ми хотіли б сказати Росії: світ знає, що ви приховуєте вбивць, і це дещо говорить про вас, пане Путін”, – сказала міністерка.


Також, Гаазький суд визнав винними у справі про збиття малайзійського літака рейсу MH17 у 2014 році на Донбасі Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка.


Зазначимо, що суд Гааги визнав Росію винною у збитті літака та загибелі 298 осіб.


До слова, в Нідерландах під час слухання щодо збиття малайзійського “Боїнга” над Донбасом виступили рідні загиблих, які вимагали визначити роль Кремля в трагедії.

Також, у посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні у річницю катастрофи рейсу MH17 малазійських авіаліній, що був збитий над окупованою територією Донбасу, закликали Росію визнати відповідальність за свою роль у збитті літака та повною мірою співпрацювати зі слідством.