20 вересня 2024 09:34

Олександр КАРАВАЄВ: "За тиждень до прориву Каховської ГЕС батьки поїхали до Польщі, а взимку повернулися назад. Хочуть бути вдома"

Захисник "Динамо" Олександр Караваєв розповів про своїх батьків.


- Олександре, хочеться поставити тобі нефутбольне, а особисте, життєве запитання. Твої рідні перебували в окупації. Як вони зараз? Чи вдалося їх перевезти в більш безпечне місце? І чи буваєш ти в Херсоні?

- В Херсоні за цей час не був, на жаль, не було на це вільного часу. Батьки пережили окупацію. В мого рідного брата там була жінка з дитиною і народила другу дитину. Після деокупації вони виїхали, а батьки залишились, були там всю зиму, і лише за тиждень до прориву Каховської ГЕС, внаслідок якого найбільше затопило район, де я виріс, вони виїхали до брата та його сім’ї у Польщу. 6 червня вранці мені надійшло близько ста повідомлень від знайомих з Одеси, Миколаєва, які прочитали про трагедію і пропонували допомогли вивезти батьків. Але, на щастя, моїх рідних у той момент там не було. Та невдовзі мій батько повернувся до Херсону і допомагав тим, хто потребував допомоги. А взимку батьки остаточно повернулись. Звісно, я просив разів сто, аби вони виїхали, адже там постійні обстріли. Але вони хочуть бути вдома…