19 вересня 2024 23:45

Тебас про Суперлігу: "Я дізнався за кілька тижнів і попередив Чеферіна, ми розробили операцію "Лусни міхур". Навіть якщо Перес програє, він створює враження перемоги"

Хав'єр Тебас розповів, чому запуск Суперліги не відбувся 2021 року.

«Я знав, що про це оголосять, знав, що це назрівало, що всі документи були готові ще у січні. За кілька тижнів я дізнався, що вони хочуть оголосити про створення Суперліги на Конгресі УЄФА.


Я сказав про це Чеферіну і попередив його, що Аньєллі має намір його зрадити. Я порадив йому розробити стратегію та назвав її «операцією «Лусни міхур». Це означало, що коли про створення Суперліги оголосять, ми заборонимо її.ни міхур». Це означало, що коли про створення Суперліги оголосять, ми заборонимо її.

Ми обдзвонювали ліги та футбольні федерації. Ми сказали, що заборонимо гравцям брати участь у турнірах. Мені сказали, що це заборонено, але для мене це не мало значення – бульбашка мала лопнути. Зараз це здається кумедним, але це було тяжко. Я вирішив, що можу досягти успіху.

Мігель Анхель Хіль (гендиректор «Атлетіко») зателефонував мені і сказав, що збирається вступити до Суперліги... Йому сказали, що якщо «Атлетіко» не вступить до неї, то вони звернуться до «Севільї». Цей прийом змусив людей понервуватись, і вони вступили. Запуск не відбувся, бо думка вболівальників стала вирішальною.

Зараз я не думаю, що цей проект має майбутнє, але Флорентіно Перес (президент «Реала») ніколи не здається і ніколи не програє. А якщо й програє, то справляє враження, що переміг», – сказав президент Ла Ліги.