4 червня 2022 09:06

Левандовськi має намір скористатися пунктом у правилах ФІФА, щоб заставити "Баварію" відпустити його за нижчою ціною

Нападник «Баварії» Роберт Левандовський готовий скористатися правилами ФІФА, щоб полегшити свій трансфер в інший клуб, повідомляє SportBible з посиланням на Bild.


За інформацією джерела, йдеться про пункт 17 (правило Вебстера), згідно з яким футболісти старші 28-ми років після тривалого перебування в клубі мають право викупити свій трансфер. Гравець може в односторонньому порядку розірвати контракт після того, як закінчиться термін «запобіжного періоду». Для цього необхідно виплатити своїй команді компенсацію, розмір якої залежить від розміру заробітної плати.


Таким чином Левандовський має шанс вплинути на рішення керівництва мюнхенців щодо фінансового питання угоди з «Барселоною». За попередніми даними, каталонці запропонували за поляка 32 мільйони євро без урахування бонусів, а «Баварія» хоче виручити за форварда мінімум 40 мільйонів. Компенсація ж при активації правила ФІФА становитиме лише 24 мільйони євро.


Раніше Левандовський публічно заявив про своє бажання залишити Мюнхен. Його чинний контракт розрахований до літа 2023 року.