30 вересня 2024 19:50

Мер Мадрида про поведінку фанатів "Атлетико" в дербі: "Образ людей у балаклавах довго переслідуватиме команду. Про поведінку Куртуа можна думати будь-що, але подібному немає місця у спорті"

Мер Мадрида засудив заворушення на дербі «Атлетіко» та «Реала».


Вчорашня зустріч команд у 8-му турі Ла Ліги (1:1) припинялася після того, як фанати «Атлетіко» почали кидати предмети у воротаря «Реала» Тібо Куртуа. Гра була відновлена через 15 хвилин.


«Тому, що ми побачили, немає місця у футболі та спорті. Усі знають, що «Атлетико» – це частина мого життя, і тому сподіваюся, що більше ніколи не побачу того, що спостерігав учора на «Метрополітано».


Ми повинні вжити всіх необхідних заходів, хоч би якими радикальними і рішучими були, щоб жодна людина, яка брала участь у вчорашніх інцидентах, не змогла знову потрапити на стадіон, у даному випадку, на «Метрополітано». Те, що сталося вчора, дуже серйозне.


Образ людей у балаклавах ще довго переслідуватиме команду. Клуб повинен захищати вболівальників, щоб не було людей, які можуть, називаючи себе фанатами «Атлетико», ставати призвідниками подібних інцидентів.


Про поведінку Куртуа, на мою думку, кожен може судити як завгодно, але те, що робили деякі вболівальники «Атлетико», неприйнятно», – сказав мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Альмейда, який вболіває за «Атлетико».