30 вересня 2024 22:56

Куртуа перед зупинкою дербі з "Атлетико" поскаржився, що "не може продовжувати гру". Суддя Бускетс пояснював гравцям, що повинен відвести їх у роздягальні за протоколом

Опубліковано переговори суддів під час зупинки дербі «Реала» та «Атлетико».


Зустріч команд на "Метрополітано" у 8-му турі Ла Ліги завершилася внічию (1:1). На 69-й хвилині матч було припинено після того, як фанати «Атлетіко» почали кидати предмети у голкіпера «Реала» Тібо Куртуа. Пауза у матчі тривала понад 15 хвилин.


Після того, як Куртуа передав головному арбітру Матео Бускетсу Ферреру перший кинутий у нього предмет, суддя пішов до делегата матчу та попросив зробити оголошення про гучний зв'язок стадіону.

Після того, як фанати знову почали кидати на поле предмети, один із суддів сказав, що в цьому випадку матч має бути зупинено. Тібо Куртуа підійшов до Бускетсу і поскаржився: "Я не можу так грати". Суддя відповів: «Наступного разу я виведу команду з поля». Обговоривши ситуацію з іншими арбітрами, Бускетс знову підійшов до Куртуа і запитав: «Не можеш грати?». Отримавши ствердну відповідь від голкіпера, суддя повідомив бригаду про рішення відвести команди до роздягальні, після чого попрямував до тренерів команд, щоб пояснити ситуацію.


«Дієго, ми збираємося зупинити матч. Десять хвилин на запуск, гаразд? Ми всі підемо, а потім знову вийдемо. Ми йдемо на десять хвилин, Карло», – сказав Бускетс, звертаючись до Дієго Сімеоні та Карло Анчелотті.

На записах, опублікованих Королівською іспанською федерацією футболу, можна почути, як арбітр пояснює своє рішення деяким гравцям.
«Такий протокол, Модріч, у разі кидання предметів. Уявіть, що йому впадуть у голову.


Десять хвилин. Погляньмо, чи можна виправити це. За десять хвилин, Дані [Карвахаль]. Подивимося, чи припиниться це. Я дотримуюсь протоколу, пішли. Я вже пояснив це тренерам. Лука! Лука! Ми маємо піти. Я дотримуюсь протоколу. Потрібно йти. Буде гірше, ще гірше.

Попереджаю один раз. Вони й далі кидають предмети. Хуліан [Альварес], я дотримуюсь протоколу», – сказав Бускетс.

Перед поновленням гри, коли команди виходили на поле, головний арбітр сказав Родріго Де Полю: «Я підібрав одразу три запальнички».