7 вересня 2021 15:40

Збірна України поклала початок світовому рекорду італійців

Національна збірна Італії встановила світовий рекорд, не програючи 36 поєдинків поспіль, пише zbirna.com.


У черговому поєдинку відбору на ЧС-2022 збірна Італії не зуміла обіграти Швейцарію на виїзді. Скуадра Адзурра впустила багато моментів, а Жоржинью не реалізував пенальті. У підсумку поєдинок завершився нульовою нічиєю.


Проте, осічка не завадила апенінцям увійти в історію футболу. Італія стала першою збірною, яка не програє 36 матчів поспіль. Серія почалася в жовтні 2018-го, в шостому за рахунком поєдинку під керівництвом Роберто Манчіні. Тоді вони зіграли внічию в «товарняку» з Україною.


За цей період італійці обходилися без поразок на різних рівнях. Це Ліга націй (8 матчів), відбір на Євро-2020 (10), сам континентальний форум (7), де вони стали чемпіонами, спаринги (6), а тепер і в кваліфікації мундіалю (5). В активі Скуадри Адзурри 29 перемог при семи нічиїх.


Кого обійшли італійці?


Попередній світовий рекорд налічував 35 поєдинків без поразок, і утримували його дві збірні. Бразилія в 1993-96 роках за цей проміжок стала чемпіоном світу, побувала в фіналі Кубка Америки (поразка по пенальті) і Золотого кубка КОНКАКАФ (серію завершили мексиканці).


Іспанія повторила цей результат в 2007-09 роках. Тоді Фурія Роха також стала чемпіоном Європи, а перервалася успішна смуга на Кубку конфедерацій-2009.


Володимир Сержан