4 липня 2024 14:47

"Металіст 1925" може повернутися до УПЛ: джерело повідомило три варіанти розвитку подій у разі зняття "Дніпра-1"

Зняття Дніпра-1 з розіграшу чемпіонату України перед стартом наступного сезону поставить перед Прем'єр-лігою питання про те, який клуб замінить дніпрян.


Дніпро-1 через фінансові проблеми вже розпродав більшу частину основних гравців команди і перебуває на межі ліквідації. Якщо з дніпровського клубу не буде знято трансферний бан до 8 липня, то УПЛ збере термінову онлайн-нараду клубів.

Під час зустрічі мають бути розглянуті варіанти заміни Дніпра-1. Пункт 10.5. Регламент говорить про те, що в такому разі саме УПЛ має запропонувати УАФ рішення.

«У разі виникнення непередбачених Регламентом обставин рішення про склад учасників УПЛ приймає Виконавчий комітет УАФ на підставі пропозицій УПЛ».

Телеграм-канал «ТаТоТаке» повідомив про те, що УПЛ запропонує клубам у разі зняття Дніпра-1 три варіанти на вибір:

- повернення до ліги закарпатського Миная, який посів 15 місце у минулому сезоні УПЛ;
- стикові матчі (один чи два) між Минаєм та харківським Металістом 1925 року, який фінішував минулого сезону на останньому, 16-му місці в УПЛ;
- «фінал чотирьох» за участю Миная, Металіста 1925, Лівого берега (третє місце минулого сезону Першої ліги) та Епіцентру (четверте місце минулого сезону Першої ліги).
Джерело зазначило, що головна проблема – тимчасовий цейтнот, оскільки сезон у Першій лізі має стартувати раніше, ніж в УПЛ.

Базовою датою першого туру української Прем'єр-ліги є 3 серпня.