4 липня 2024 11:09

"У нас такого ніколи не було". Вацко не стримався і озвучив жорстку претензію до Реброва і Шевченка

Журналіст Віктор Вацко не розуміє, чому президент УАФ Андрій Шевченко та головний тренер національної збірної України Сергій Ребров не звітували після невдалого виступу на Євро-2024.


Він навів приклад збірної Хорватії, яка не вийшла з групи.

«Я дивлюся на Хорватію. Там також шквал критики на адресу головного тренера Златко Даліча. Але при цьому відразу виходить президент федерації й захищає головного тренера. Відкрито говорить: «Ми поговорили, потиснули руки, він залишається головним тренером збірної Хорватії».

Ідентична ситуація й в Італії, яка покинула форум вже на стадії 1/8 фіналу.

«Дивлюся на Італію. Спаллетті відкрито спілкується з пресою і відкрито говорить, що він хоче продовжити роботу зі збірною. Спаллетті, який перебуває під шаленим тиском. Медіа в Італії просто знищують за виліт в 1/8 фіналу, не підбираючи слів».

Вацко наголосив, що українські вболівальники не отримали зворотного зв’язку від УАФ.

«Так критика, там. Але відповідальні люди не ховаються. Вони виходять і говорять, пояснюють щось громадськості. Мені дуже б хотілося такої відкритості й в нас. На ділі, не на словах. В нас такого ніколи не було. Керівництво нашого футболу тільки вимагало від вболівальників – «підтримуйте збірну».

На думку журналіста, звіт – це обов’язкова процедура в такому випадку.

«Я вважаю, що пояснення в публічній площині того, що сталося на Євро, оцінка, пояснення свого бачення майбутнього, цілей, завдань – це і виявлення поваги до вболівальника. Це необхідність», – сказав він у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».