4 липня 2024 10:36

Олександр ПІХАЛЬОНОК: "Партизан"? Серби, як завжди, будуть грати з першої до останньої хвилини, битимуться за кожен м’яч"

Півзахисник «Динамо» Олександр Піхальонок поділився враженнями про початковий період перебування в київській команді.


– Які враження від перших тренувань в «Динамо»? Як провів відпустку?


– Відпустку провів добре, зі сім’єю. Були у Києві та Львові. Перші враження від тренувань – позитивні. Колектив – класний. Дуже добре прийняли як і досвідчені гравці, так і молоді, тренерський штаб, президент клубу. Тому враження тільки позитивні.


– Як тобі зустріч з уболівальниками? Які питання тобі сподобалися?


– О, різні були питання. Дуже приємно познайомитися з вболівальниками, дуже тепла зустріч. У мене таке, напевно, вперше, що так багато людей прийшло.


– Вам грати проти «Партизана» у кваліфікації ЛЧ. Зрозуміло, що глобальний аналіз ще попереду. Але якщо погуглити і подивитися, хто там грає, кого б ти міг виділити в цій команді та що знаєш про нинішній «Партизан»?


– Якщо чесно, то ще не дивився. Зараз вся увага на збори, у нас велика навантаження. «Партизан» – сербська команда, і серби, як завжди, будуть грати з першої до останньої хвилини, битимуться за кожен м’яч. Тому я вважаю, що потрібно перш за все не програти у боротьбі. На футбольному полі буде дуже багато боротьби.


– Що ти любиш на зборах найбільше? Що найменше?


– Як і кожен футболіст, бігати без м’яча. Це, напевно, кожен футболіст не любить. Але це дуже потрібно і дуже допомагатиме в сезону. Найбільше? Грати з м’ячем, звісно. Коли матчі, то ми любимо – кайфуємо від цього.


– Не можу не спитати про «Дніпро-1». Як ти переживаєш цю ситуацію? Наскільки тобі болить те, що відбувається з твоїм колишнім клубом?


– Так, дуже тяжка ситуація у «Дніпрі-1». Чесно кажучи, не знаю, чи буде клуб. Дуже переживаю, бо цей клуб мені багато дав. Я звідти потрапив до національної збірної. Коли я прийшов, то ми спочатку йшли на останньому місці, а за 2 роки боролися за чемпіонство. Були такі перепади, тому в мене тільки позитивні враження від клубу і бажаю йому всього найкращого.


– Кого ти бачиш у фіналі Євро-2024 і хто виграє цей фінал?


– Нехай буде Німеччина – Англія. Німеччина переможе.


Фото - ФК «Динамо»